U trendu

Denzel Vošington u novom trileru “Male stvari”

BEOGRAD – Trojica slavnih Oskarovaca – Denzel Vošington, Rami Malek i Džered Leto igraju u novom psihološkom trileru “Male stvari” Džona Li Henkoka, koji se od juče prikazuje u domaćim bioskopima, najavio je distributer Blitz Film & Video.

Osim te napete krimi priče, u bioskope su stigli i novi američki filmovi kao što je akcioni “Strelac” sa Lijamom Nisonom, triler “Od ubica s ljubavlju” bosanskog reditelja i Oskarovca Danisa Tanovića, horor “Ukleta kuća” i komedija “Takav si kakav si”.

Detektivska drama “Male stvari” prati sledeću priču: zamenik šerifa okruga Kern, Džoe Dekon (D. Vošington) poslat je u Los Anđeles zbog rutinskog i kratkog zadatka prikupljanja dokaza.

Ipak, umesto toga, protagonista radnje upliće se u potragu za ubicom koji teroriše grad.

Vodeći istragu, načelnik policijskog odseka u L.A-u, Džim Bakster (Rami Malek), impresioniran je Dekonovim instinktima policajaca, i tako ga angažuje kao pomoć u istrazi.
Ali, dok prate ubicu, Bakster otkriva uznemirujuće tajne koje bi mogle da ugroze mnogo više od njegovog slučaja.

Sve vreme je prisutna veoma zastrašujuća osoba (Džered Leto), za koju dvojica policajaca veruju da je ubica, iako nema dovoljno dokaza kako bi ga uhapsili i predali pravdi.

Režiju potpisuje Džon Li Henkok, poznat po sportskoj drami “Mrtav Ugao” koji je Sandri Bulok doneo Oskara za najbolju žensku ulogu.

U njegovoj filmografiji su i naslov “Spašavanje G. Benksa” – o Voltu Dizniju sa Tomom Henksom, kao i priča o nastanku MekDonaldsa -“Osnivač” gde igra Majkl Kiton.

Denzel Vošington ima dva Oskara, za epizodnu rolu u ratnom filmu “Slava” i kriminalističkom žanru “Dan obuke”, Džared Leto je zlatnu statuetu “prisvojio” za ulogu u drami “Poslovni klub Dalas”, a Rami Malek za tumačenje Fredija Merkjurija u muzičkom ostvarenju “Boemska rapsodija”.

Akciona avantura “Strelac” Roberta Lorenca ponovo prikazuje Lijama Nisona kao heroja samog u borbi protiv svih koji su se nameračili da mu naude, ovog puta štiti jednog dečaka imigranta od surovog meksičkog kartela, koji mu je ubio majku.

Nison je u domaćim bioskopima aktuelan i sa melodramom “Sećanja iz Italije”, i nedavno je izjavio da je završio sa snimanjem akcionih filmova.

“Od ubica s ljubavlju” nije prvi strani film regionalnog režisera Danisa Tanovića, koji je nakon osvajanja Oskara za anti-ratnu alegoriju “Ničija zemlja” (2001) snimao u Irskoj – “Trijaža” sa Kolinom Farelom, Indiji – “Tigrovi” i Francuskoj – “Pakao” sa Emanuel Bear.
Najnoviji triler fokusiran je na priču o serijskom ubici sa specifičnom metodom, a glavne uloge tumače Džefri Din Morgan i Famke Jansen.

Film se pretpremijerno prikazuje samo u beogradskom bioskopu Takvud, gde je do nedavno projekcije imao i poslednji film sa Melom Gibsonom “Kako se rešiti Deda mraza”.

U Takvudu su stigla i još dva nova filma – horor “Ukleta kuća” o manijaku koji progoni mlade parove u kući koju im je iznajmio, i komedija “Takav si kakav si”, rimejk nagrađenog belgijskog filma “Hasta La Vista” (2011).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.