U trendu

Digitalno restaurisan film „Pas koji je voleo vozove“ 28. januara u Kinoteci

BEOGRAD – Film „Pas koji je voleo vozove“ u režiji Gorana Paskaljevića, a po scenariju Gordana Mihića, nakon što je digitalno restaurisan u okviru projekta A1 Kinoteka, biće premijerno i besplatno prikazan 28. januara u Jugoslovenskoj kinoteci 28. januara

Svi zainteresovani, koji nisu u mogućnosti da prisustvuju bioskopskoj projekciji, moći će da pogledaju film na Facebook stranicama kompanije A1 Srbija i Jugoslovenske kinoteke od 20:30 časova.

Jedan od najznačajnijih domaćih reditelja, Goran Paskaljević, kroz ovaj film gradi univerzalnu priču o potrazi za slobodom, bez vremenske odrednice, kroz lik devojke Mike koja na svom putu upoznaje bivšeg filmskog kaskadera i mladića koji veruje u prijateljstvo i ljubav.

Ova tri lika, kroz susrete i rastanke, pričaju priču o ljudskom traganju za slobodom i „idealnim“ svetom koje sa sobom nosi i mnoga razočarenja.

Ekipu filma čine najpoznatija imena domaće kinematografije.

Osim Svetlane Cece Bojković u ulozi Mike ostale uloge u filmu tumače: Velimir Bata Živojinović, Irfan Mensur, Pavle Vuisić, Danilo Bata Stojković, Dušan Janićijević, Drago Čumić, Ljiljana Jovanović, Janez Vrhovec, Ljubomir Čipranić, Katica Šeli, Melita Bihali, Zoran Miljković i drugi. Muziku je komponovao Zoran Hristić jedan od najznačajnijih srpskih autora savremene muzike.

„Pas koji je voleo vozove“ je 27. film koji je digitalno restaurisan u odeljenju za digitalizaciju i digitalnu restauraciju Arhiva Jugoslovenske kinoteke, a u okviru projekta A1 Kinoteka.

Projekat od 2017. godine zajednički realizuju Jugoslovenska kinoteka i kompanija A1 Srbija i ima za cilj da omogući televizijsko i bioskopsko prikazivanje poznatih filmskih naslova, kao i da ih sačuva za buduće generacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar