U trendu

Dirigent Armore i pijanista Milošević u Madlenijanumu

BEOGRAD – Orkestar Opere i teatra Madlenijanum, pod upravom gosta dirigenta Entonija Armorea održao je koncert na velikoj sceni „Madlenianuma“ u Beogradu, uz pijanistu Vladimira Miloševića.

Beogradska publika je burnim aplauzom nagradila Armorea i orkestar nakon što su izvedeni Valcer Lento br. 2 Alda Finzija, Simfonija br. 8, poznatija kao „Nedovršena“ Franca Šuberta i premijerno kompozicija Džeralda Vilhelma Brejdena „Jedrenjaci (Sailing Ships)“.

U drugom delu koncerta Madlenijanumovom orkestru pridružio se Milošević za Klavirski koncert br. 1 u b-molu opus 23 Petra Iliča Čajkovskog, nakon čega je publika višeminutnim aplauzima ispratila muzičare sa pozornice.

Madlenijanum je događaj najavio kao „svečani koncert“, kojim nastavlja „predstavljanje vrhunskih umetnika“ na svojoj Velikoj sceni.

Milošević je profesor klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu i najistaknutiji pijanista svoje generacije.

Završio je osnovno i srednje muzičko obrazovanje u Leskovcu, u klasi profesorke Mile Veljković a zatim nastavio studije na FMU gde je diplomirao i magistrirao u klasi Nevene Popović.

Usavršavao se na pijanističkoj akademiji “Incontri col Maestro“ u Italiji u klasama Lazara Bermana i Mišela Dalbertoa, kao i u Parizu na „Ecole Normale de la Musique“.

Italijansko-američki dirigent Armore dirigovao je profesionalnim operskim trupama i simfonijskim orkestrima u Sjedinjenim Američkim Državama, Kini i večhem delu Evrope. Od 2004. godine Armore živi u Beču u Austriji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar