U trendu

Đ-a Rićie Hawtin stiže na Sea Dance u Crnu Goru

BUDVA – Jedan od najcenjenijih elektronskih izvođača i trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svetskog Đ-a Rićie Hawtin nastupiće Sea Dance festivalu koji se održava od 30. avgusta do 1. septembra na plaži Buljarica u Budvi, saopštili su danas iz Exit tima.

Lider svetske tećno scene Rićie Hawtin premijerno će na crnogorskoj obali zavrteti neki od vanvremenskih setova koji su mu osigurali status jednog od najvećih elektronskih umetnika svih vremena.

Istinski inovator i pokretač izdavačke kuće Minus, ali i kultne etikete Plus 8, pored muzičkih trendova, Rićie Hawtin je zaslužan i za razvoj današnje opreme koju koriste gotovo sve vodeće Đ zvezde.

Njegova autentičnost ogleda se i u brojnim pseudonimima kojima pokriva raskošnost svojih mogućnosti za miks-pultom, a najpoznatiji je po radu čuvenog alter-ega Plastikmana koji broji šest izdatih albuma, a poslednji, „EX“, izdat 2014. godine, inspirisan je Hawtinovim nastupom u Guggenheim muzeju

Ovogodišnje izdanje Sea Dance festivala obeležiće svetska ekskluziva, jer po prvi put u svojoj istoriji, čuvena Dance Arena silazi sa tvrđave na jednu od najlepih plaža Jadrana.

Uz Đ Rićie Hawtin glavne zvezde ove ultimativne posade jesu već ranije najavljen globalni otac tećno pokreta Sven Vath.

Đ-a Rićie Hawtin dolazi prvi put u Crnu Goru, a sa njim na glavnu binu stiže i ključni član legendarne Hawtinove izdavačke kuće Minus i rezident najvećih svetskih žurki Jon Gaiser.

Još jedno od ključnih imena Dance Arene dolazi na Sea Dance, ali ovog puta na morsko izdanje druge Exitove kultne bine, No Sleep!

Program će predvoditi famozni nemački producent Recondite, čiji su nastupi uživo iskustvo za sva čula, a njegov bogat muzički opus čini ga jednim od najtraženijih izvođača na svetskoj sceni.

U No Sleep ekipi na Sea Dance festivalu uvek se nalaze i istaknuti domaći izvođači, a prvi koji se upisuju u ovogodišnji program su Darko Milojević, Tehno Klinika, Proximus, P.S., Sabinaa, Budo Šuković i Nikola Vuković, te legenda hrvatske i regionalne tećno scene Skeptik, poznatiji kao Pero Fullhouse.

Nastupe su do sada potvrdili najuspešniji muzički producent 21. veka i jedan od najtraženijih muzičkih izvođača na svetu David Guetta, vodeći nemački producent i Đ Robin Sćulz i francuska klupska senzacija, duo Ofenbać.

Tu su i regionalni asovi kao što su veliki Darko Rundek, moćna Senidah i popularni balkanski reperi Surreal, Fox, Kuku$, Haže i Bekfle.
Zbog velikog interesovanja ulaznice po promo ceni samo do 14. juna.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.