U trendu

Dodeljene nagrade 31. Memorijala Nadežde Petrović

Žiri 31. bijenalne likovne izložbe Memorijal Nadežde Petrović, koja je održana u Čačku od 2. oktobra do 13. novembra, dodelio je Nagradu Memorijala umetnici Vesni Vesić, za rad pod nazivom „Zimska bajka“ koji čine video i objekti u prostoru.

Nagradu Umetničke Galerije „Nadežda Petrović“, koja podrazumeva smostalnu izložbu u galeriji, ravnopravno su dobile Neda Kovinić za performans „Luckaste drugarice“ i poljska umetnica Ola Maćijevska za performans „Prostorne figure“ i video rad „Aktivacija plesne konstrukcije“.

Specijalno priznanje žirija dodeljeno je ove godine kolektivu BADco. za trodelni film „Vremenske bombe“, kao izraz podrške i zahvalnosti za višedecenijski rad u polju izvodjačkih umetnosti u regionu.

Na 31. Memorijalu Nadežde Petrović bili su izloženi radovi 20 umetnika i umetničkih grupa iz zemlje i inostranstva, uključujući rad čačanskih srednjoškolaca sa umetnikom Benom Kejnom.

Selektori 31. Memorijala Nadežde Petrović, koji je održan pod nazivom „Gestovi, znakovi života“, bili su reditelj i teoretičar Bojan Djordjev i umetnik Siniša Ilić.

Memorijal organizuje Umetnička galerija u Čačku „Nadežda Petrović“, u čast srpske slikarke čije ime nosi i koja je rodjena u Čačku 1873. godine a preminula u Valjevu 1915. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar