U trendu

Dodeljene nagrade “Dr Zoran Đinđić”

NOVI SAD – Nagrade “Dr Zoran Đinđić” za mladog naučnika i istraživača, kao i za najbolji diplomski i master rad iz filozofskih i socioloških nauka za 2020. godinu danas su svečano uručene u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Ovogodišnji laureat Prve nagrade “Dr Zoran Đinđić” za mladog naučnika i istraživača je dr Luka Strezoski, docent na Fakultetu tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Dobitnica Druge nagrade je dr Miona Belović, naučni saradnik Naučnog instituta za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu, dok je Treća nagrada uručena dr Marku Rodiću, docentu na Prirodno-matematičkom fakultetu istog Univerziteta.

Dobitnik nagrade za najbolji diplomski rad, završni rad na master akademskim studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka je Andrej Cvetić, za master rad “Yuniverzum nostalgije: političko i emancipacijsko u literaturi o postsocijalističkim nostalgijama na prostoru bivše Jugoslavije”, koji je odbranjen na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

U ime Univerziteta u Novom Sadu, prisutne je pozdravila prorektorka za nastavu i studentske aktivnosti prof. dr Sanja Podunavac-Kuzmanović.

“Sigurna sam da ste svi Vi, kao i prethodni dobitnici Nagrade Dr Zoran Đinđić, ovo prestižno priznanje dobili pre svega zbog toga što ste naučili da se kroz svet nauke krećete malim koracima. I na tom putu kroz carstvo nauke vi imate snagu vanvremensku i želju da se u raznolikosti svakodnevnog života zadržavate na otkrićima i iskustvima koja Vas inspirišu i motivišu“, kazala je Podunavac-Kuzmanović.

Ona je dodala da je za mlade istraživače veoma važno da pravilno raspolažu vremenom i da razlikuju primarno od sekundarnog.

“Verujem da kroz život ne lepršate da ne biste skliznuli, već da razumno planirate tok dana, a uz sve to verujem i želim da ponekad ipak nađete vremena da uživate u umetnosti”, zaključila je prorektorka.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, koji je tradicionalni pokrovitelj nagrada, prisutne je pozdravio pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević, koji je mladim istraživačima i uručio nagrade, dok je nagradu za najbolji master rad iz filozofskih i socioloških nauka dodelila spomenuta prorektorka dr Podunavac-Kuzmanović.

Obrazloženja za dodelu godišnjih nagrada “Dr Zoran Đinđić” predstavila je prof. dr Biljana Škrbić, predsednica Odbora Fonda “Dr Zoran Đinđić” Univerziteta NS.

Nagrade “Dr Zoran Đinđić“ za mlade naučnike i istraživače u 2020. godini sastoje se od diplome i novčanog dela, i to u iznosu od 600.000 dinara za Prvu, 300.000 dinara za Drugu i 200.000 dinara za Treću nagradu.

Nagrada za najbolji diplomski rad, završni rad na master studijama ili magistarski rad iz filozofskih i socioloških nauka u 2020. obuhvata diplomu i novčanu nagradu od 300.000 dinara.

Finansijski pokrovitelj godišnjih nagrada “Dr Zoran Đinđić” je uvek Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Autonomne pokrajine Vojvodine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar