U trendu

Dodeljene nagrade na 57. Oktobarskom salonu

BEOGRAD – Žiri ovogodišnjeg 57. Oktobarskog salona dodelio je dve ravnopravne nagrade – domaćoj umetnici Nini Ivanović za rad „Planina“ i Francuskinji Margarit Imo za rad „Kraljica leoparda“.

Kako je rekla v.d.direktorka Kulturnog centra Beograd Gordana Gončić, u pitanju su dve umetnice iste generacije, koje na njihovom umetničkom putu karakteriše jasno definisan identitet i pravac.

Prema njenim rečima, ovogodišnji Oktobarski salon predstavlja dokaz da je moguće stvoriti umetnički relavantan događaj i u isto vreme ostvariti dobru posećenost.

„Imali smo veliku medijsku prisutnost, na društvenim mrežama takođe, što je dalo ogroman efekat ne samo za vidljivost Oktobarskog salona već i za popularizaciju savremene vizualne umetnosti. Veoma smo ponosni na rekordnu posećenost i veliku medijsku pažnju, kao i na činjenicu da smo Beograd i ovaj događaj postavili na svetsku mapu kulturnih dešavanja. Sa te strane, naša misija je bila uspešna“, dodala je Goncić.

Ovogodišnji Salon imao je preko 40.000 posetilaca.

„To je još jedan dokaz da je prelazak na bijenalni karakter bio pravi potez, jer smo dobili bolji kvalitet i veći broj posetilaca“, rekla je Gončić, saopštio je Beoinfo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.