U trendu

Domaći film „Živ čovek“ od 20. maja u svim bioskopima

BEOGRAD – Posle uspešne premijere na 49. FEST-u, najnoviji domaći film „Živ čovek“ reditelja Olega Novkovića od 20. maja stiže i na redovan bioskopski repertoar širom Srbije, saopštio je distributer „Taramaunt film“ iz Beograda.

Glavni glumac Nikola Đuričko je za ulogu muzičara Igora Đelića Đele nagrađen „Beogradskim pobednikom” za najbolju mušku ulogu u Glavnom takmičarskom program ovogodišnjeg FEST-a.

Žiri je njegovu kreaciju ocenio kao „jedinstveni glumački izraz kojim nas vodi kroz katarzu glavnog lika koristeći ceo glumački habitus: od suptilnih sredstava sve do unutrašnjih tektonskih promena – smrti i njene pobede”.

Duboko emotivnu priču o životu, na poseban i iskren način dočarali su, osim Đurička, i ostali glumci – Nada Šargin, Bojan Žirović, Jana Bjelica, Filip Hajduković, Iva Milanović, Tanja Bošković, Branko Cvejić, Miodrag Krstović, Marta Bjelica, Sonja Kolačarić, Ivana Vuković i drugi.

Reditelj Oleg Novković istakao je o svom filmu prema scenariju Milene Marković da je to priča o zbunjenom sredovečnom čoveku koji se i dalje traži, o čoveku koji je i dalje mladić i biće mladić do smrti i posle smrti.

“Ovo je priča o trenutku posle buđenja iz smrti, gde taj čovek odluči da prihvati svoj život i da ga da drugima”, naglasio je Novković.

Reditelj i scenaristkinja su potpisali zajednički i dugometražne igrane filmove “Sutra ujutru”, “Beli, beli svet”, “Otadžbina”, dokumentarac “Rudarska opera”, kao i noviju krimi seriju “Močvara” (2020), čija se druga sezona lagano priprema.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.