U trendu

„Domanovićevi dani“ od 17. do 19. avgusta u Topoli

TOPOLA – Tradicionalna kulturna manifestacija „Domanovićevi dani“ biće održana od 17. do 19. avgusta u rodnom selu najvećeg srpskog satiričara Radoja Domanovića – Ovsištu, nadomak Topole, najavili su organizatori festivala.

Tokom tri dana te smotre, publika će gledati nastupe humorista, aforističara, satiričara i glumaca, kao i slušati učene reči o delima ovog velikog pisca.

U sredu, 17. avgusta, od 19 časova, poznati srpski pisac Bojan Ljubenović će predstaviti svoju novu knjigu satiričnih zapisa „Ništa nije smešno“, a u četvrtak, 18.08. u isto vreme, Jovana Milovančević, doktorant na Filološkom fakultetu u Beogradu, govoriće o delu Radoja Domanovića (1873-1908).

Tribina „Satira danas“ biće realizovana 19. avgusta takođe od 19.00h, kao i književno veče na kome će učestvovati Vladimir Jokić – kolumnista lista „Danas“, Zoran Nikolić Zozon, novinar Radio Beograda i humorista, satiričari Željko Jovanović i Milan Simić, kao i glumac Pozorišta na Terazijama – Milan Milosavljević.

Ovaj trodnevni omaž Radoju Domanoviću, autoru antologijskih dela „Stradija“ i „Vođa“, biće upriličen u njegovoj rodnoj kući gde će, na travnjaku u dvorištu, biti i degustacija odabranih tradicionalnih specijaliteta Udruženja žena „Oplenac“ iz Topole, inače organizatora ove manifestacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar