U trendu

Domingo: Raduje me povratak, u BG sam bio i na pocetku karijer

BEOGRAD – Jedan od najslavnijih i najmoćnijih operskih pevača na svetu Plasido Domingo u ekskluzivnoj izjavi za Tanjug izrazio je danas zadovoljstvo što se vratio u Beograd posle sedam godina i naglasio da ga je prijatno iznenadila atmosfera grada u kojem je prvi put bio na početku karijere, pre skoro pola veka.

„Vraćam se posle sedam godina u Beograd, raduje me što nastupam na koncertu u ovom gradu u kome sam prvi put bio pre skoro 50 godina, kada sam bio na početku karijere“, naveo je Domingo.

„Vidimo se u sredu na stadionu Tašmajdan“, poručio je Beograđanima, pred koncert kojim zatvara BELEF.

Maestro koji je svojim glasom obeležio čitavu jednu eru, kaže da je
bio prijatno iznenađen atmosferom ovog grada i ljubaznošću ljudi koji su ga dočekali sinoć.
„Sa mnom će biti italijanski sopran Anna Piroži, divan glas, jedan od najvećih tumača međunarodne scene današnjice“, naveo je operski pevač i dirigent svetskog glasa.
Maestro je nagalsio da će ga pratiće Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Dijana Čobanova.

„Imaću zadovoljstvo da pevam sa mladom zvezdom rođenom upravo ovde, soprankinjom Marijom Jelić“, rekao je Plasido Domingo koji u svojoj šest decenija dugogj karijeri ima najveći broj uloga tenorskog, a sada i baritonskog faha.

Plasido Domingo stigao je sinoć u Beograd, letom iz Praga, pred nastup 8. septembra na Tašmajdanu, gde će mu, kako je najavio, biti specijalni gost mlada saksofonistkinja Kristina Vasić (9) iz Paraćina koju je upoznao na velikom takmičenju u Budimpešti.
Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je doputovala i njegova supruga sopran Marta Ornelas Domingo (86), sa kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.