U trendu

Domingo za Tanjug: Nadam se brzom povratku u Beograd

BEOGRAD – Maestro koji je svojim glasom obeležio čitavu jednu muzičku eru Plasido Domingo kaže da očekuje da će se brzo vratiti u Beograd i održati novi koncert.

„Nadamo se brzom povratku u Beograd, jer je to bilo jedno izrazito lepo iskustvo“, rekao je Plasido Domingo u izjavi za Tanjug po dolasku u Beč gde živi, a nakon koncerta koji je u sredu odžao u Beogradu.

Maestro Domingo (80) poslednji put je bio u Beogradu 2014. godine, a pre toga na početku karijere, pre skoro pola veka.

Iz tima Plasida Dominga dodali su za Tanjug i da je maestro u sredu trebalo da bude i u Madridu na uručenju ACPE nagrade za nemerljiv doprinos kulturi Udruženja međunarodnih preš dopisnika i da ih je njihov sin Plácido Francisko Domingo Ornelas, preuzimajući nagradu obavestio o koncertu u Beogadu pred više od 3.500 ljudi, gde je dočekan i ispraćen ovacijama.

Maestro je posetu Beogradu, gde su mu dobrodošlicu organizovali potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, čelnici Grada Zoran Radojičić i Goran Vesić kao i ambasador Španije Raúl Bartolomé Molina, iskoristio i da upozna grad.

Domingo je rekao i ranije za Tanjug da je bio prijatno iznenađen atmosferom Beograda i ljubaznošću svih koji su ga dočekali.

Sa velikom zvezdom svetske operske scene u Beograd je u nedelju stigla i njegova supruga Marta Ornelas (86), s kojom je u braku skoro šest decenija i koja mu je najvažniji savetnik i danas.

U Beogadu su bili do juče. Maestro iz Beča putuje u Tiranu, gde će u sredu nastupiti na otvaranju nove sezone Nacionalne opere, a tri dana kasnije u Moskvi.

Plasido Domingo koji u svojoj šest decenija dugoj karijeri ima najveći broj uloga tenorskog, a poslednjih sedam, ponovo kao i na početku karijere, baritonskog faha, potom nastupa u Firenci u novoj izvedbi „Travijate“ pod dirigentskom palicom Zubina Mehte.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.