U trendu

Doživotna kazna zatvora za ubice repera Ekstentejšena

FORT LODERDEJL – Trojica muškaraca osumnjičena za ubistvo repera Ekstentejšena (XXXTentacion) 2018. danas su osuđena na kaznu doživotnog zatvora.

Bi-Bi-Si podseća da je Ekstentejšen ubijen ispred prodavnice motorcikala na Floridi, i da mu je tom prilikom ukradeno 50.000 dolara.

Dodaje se da su tužioci pomoću video snimaka sa sigurnosne kamere utvrdili identitet maskiranih napadača, kao i da presuda isključuje pravo osuđenicima da zatraže uslovnu kaznu ili prevremeno puštanje na slobodu.

Britanski javni servis navodi da se na snimku bezbednosnih kamera vidi kako je reper, čije je pravo ime Jaseh Onfroj, izašao u društvu prijatelja iz prodavnice Riva Motorsports, i kako je nakon toga SUV vozilo blokiralo reperov BMV.

Potom su dvojica napadača izašla iz SUV-a i kroz prozor ispalili više metaka u repera, uzela iz njegovih ruku Luj Viton torbicu za koju je naknadno utvrđeno da je u njoj bilo 50.000 dolara u kešu, nakon čega su se vratili u SUV i pobegli.

Ekstentejšen je prebačen u bolnicu, odakle je nedugo zatim saopšteno da je preminuo.

Sud je saopštio da su u ovom slučaju Majkl Boatrajt, Dedrik Vilijems i Trevon Njusom proglašeni krivi za prvostepeno ubistvo i oružanu pljačku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.