U trendu

Drakulić: Ima još mnogo neispričanog, na jesen serija

BEOGRAD – Želim da film „Dara iz Jasenovca“ pokrene da se uradi još nekoliko ostvarenja na ovu temu, jer tu ima toliko neispričanih stvari, rekla je scenaristkinja tog filma Nataša Drakulić i najavila da će scene koje nisu ušle u film biti složene u seriju.

Ona je na TV Prva rekla da su autori filma, koji je prikazan u subotu na RTS-u, stavili samo ono što čovek može da podnese da pogleda, jer je u realnosti to bilo mnogo surovije.

„Ovaj film je sve samo ne propaganda, ne govori protiv Hrvata, nego protiv ustaša“, ističe Drakulić.

Ispričala je da je bilo mnogo verzija scenarija i da je snimanje trajalo tri meseca.

„Kada je (reditelj) Gaga (Predrag Antonijević) odlučio i kada smo shvatili da je vizura deteta najjednostavniji put, ako put može biti jednostavan, onda pričaš kroz nju i vidiš šta ona svojim očima vidi. To je možda bila pametna odluka“, rekla je Drakulić.

Navela je da postoji mnogo scena koje nisu ušle u film.

„Radimo na tome sve scene koje nisu ušle u film složimo u seriju da bi ona bila spremna na jesen“, kaže Drakulić.

Navela je da je počastvovana što je za film od države dobila Orden Karađorđeve zvezde trećeg stepena i da je to samo podstrek za njen dalji rad.

Devojčica Biljana Čekić, koja je u filmu igrala Daru, kaže u uključenju za TV Prva da joj je drago što su film videli mnogi ljudi.

„Ostavio je emotivan utisak, možda emotivniji nego kad smo snimali“, kaže Čekić.

Ispričala je da je tekst lako zapamtila, da ga je učila pre snimanja scena, a da joj je najteže bilo snimanje noću, jer nije navikla da tako kasno ostane budna.

U školi je, kaže, učila o Jasenovcu, a o tome se pričalo i u njenoj kući s obzirom na to da joj je prabaka i nekoliko rođaka bilo u Jasenovcu.

Planira, kaže, da upiše srednju školu, a kasnije i FDU.
Muziku za film „Dara iz Jasenovca“ komponovala je Aleksandra Kovač zajedno sa dugogodišnjim partnerom Romanom Goršekom, koja u uključenju za TV Prva kaže da je to priča na koju niko ne može da ostane ravnodušan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.