U trendu

Drakulić: Vladan Gajović igra Mileta u „Ubicama moga oca“

BEOGRAD – Gošća nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bila je scenaristkinja Nataša Drakulić koja nam je ekskluzivno otkrila da će ulogu Mileta, Aleksandrovog oca, u 5. sezoni popularnog serijala „Ubice mog oca“ igrati Vladan Gajović, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu.

Drakulić naglašava da je predstojeća 5. sezona popularnog serijala zapravo prapočetak cele priče, jer će u njoj gledaoci napokon videti Aleksandrovog oca Mileta.

„Miletova smrt je prilično izlomila Aleksandrov život. U 5. sezoni serije ‘Ubice mog oca’ Mileta će igrati Vladan Gajović, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu. To je za nas veom značajno jer Vuk Kostić koji igra Aleksandra, godinama deli scenu u Narodnom pozorištu u predstavi ‘Velika drama’ “ kazala je Drakulić.

Cenjena scenaristkinja ističe da je bilo puno anegdota u vreme snimanja serije , ali izdvaja ličnu, porodičnu zavrzlamu o otkrivanju sadržaja „Ubice moga oca“

„Majka mi je kazala „Reci mi molim te, rodila sam te i podigla od kile mesa ko je ubica?…Moja mama je nerazdvojna sa svojom prijateljicom Nenom, pa sam joj uzvratila da će ona da kaže Neni, Nena svom mužu, a muž ljubavnici i sve ode dođavola“, kaže kroz smeh Drakulić.

Prema njenim rečima nova sezona serije „Ubice moga oca“ biće emitovana na kablovskom kanalu Superstar TV i RTS.

„Naša serija ‘Ubice moga oca’ bila je preokret u produkciji serijskog programa u Srbiji. Svi su govorili ‘Krimić ne može da uspe’,a danas imamo mnogo krimi serija po različitim televizijama“, kazala je Drakulić i dodala da su glumci najvažniji adut serije.

„Nije nas odbio ni jedan glumac za ulogu u seriji. Naša serija može sebi da dozvoli da radi i sa manje poznatim glumcima, ali i sa bardovima. Nekim ljudima smo pokrenuli karijere i pronašli ih u njihovim pozorištima širom Srbije“, rekla je Drakulić.

Kako kaže najviše je nervira kada postane vizionar.

„Osmislim neke likove za seriju, a oni se pojave u realnosti. Volela bih da pišem samo melodrame i da vidimo samo lepo, ali šta je tu je, još uvek mi niko nije ponudio da pišem melodramu“, kazala je Drakulić.

Osim glumačkih bravura u seriji, i znimljivog zapleta radnje, poštovaoci serije od svake sezone očekuju i neki muzički hit za kafanu.

Drakulić kaže da je serija „Ubice moga oca“ jednu pesmu Halida Bešlića učinila besmrtnom.

„Halidi Bešliću se uopšte nije sviđala pesma ‘Ja zbog tebe ne mogu da živim’. Sa druge strane mi smo bili uporni da se u seriji nađe baš ta pesma. Kada je postala kafanski standard Halid nam je rekao ‘Nisam imao pojma da će postati najveći hit mog života’ „, seća se Drakulić i dodaje da najviše voli da ide u kafanu sa Vukom Kostićem.

„Tu je sve moguće…od kićenja kasetofona do rusvaja sa orkestrom…Sve zavisi od programa. Pohvaljujem i Janketića i Tiku Stanića. Naročito Stanića, jer godinama ne pije alkohol i sedi trezan sa nama dok ne zatvorimo kafanu“, rekla je Drakulić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.