U trendu

Drezden Frankfurt kompanija 4. i 5. decembra u Madlenianumu

BEOGRAD – Spektakularna završnica 17. i 18. izdanja Beogradskog festivala igre, pripada nastupu Drezden Frankfurt kompanije 4. i 5. decembra u beogradski Operi Madlenianum, najavili su organizatori.
Sjajni nemački državni ansambl, sa premijerom koju potpisuje koreograf Jakopo Godani, trebalo je u Beograd da stigne još u aprilu, 2020. godine.

Nažalost, pandemija, zatvoreni teatri i kasniji međunarodni protokoli, uspeli su čak pet puta da pomere ovo gostovanje.

U međuvremenu je počelo renoviranje Sava Centra, pa je izvođenje preseljeno u drugi teatar.

Sa željom da se u susret izađe publici koja već dve godine čuva svoje ulaznice za ovaj nastup, organizatori su dogovorili dva izvođenja.

Tako je prvi datum (4.12.) u potpunosti rezervisan za one koji su još krajem 2019. ili početkom 2020. godine, nabavili, a onda i sačuvali karte upravo za Sava Centar.

Drugi datum je okupio novu publiku, i uskoro će biti rasprodat.

Kompanija Visa je i ovoga puta ponudila 20% popusta na ulaznice kupljene na sajtu festivala.
Jakopu Godaniju je prošle godine u Narodnom muzeju uručena Nagrada Jovan Ćirilov za korak dalje. Nagrada je dodeljena za nastup njegove trupe na 17. Beogradskom festivalu igre, odnosno za triptih radova Uzvišeni izazov”, „Ođeci neumorne duše“, „Jedinstvena reakcija“.

„Ono što čini Godanijev rukopis posve posebnim, jeste visok nivo estetskog savršenstva i virtuozna dinamika. On je koreograf koji vaja najsloženenije igračke figure, predivne posebnosti, u brilijantane, nezaustavljive oblike. Usavršava svaki korak u špic patikama do krajnjih telesnih granica, dok razvija sofisticiranu aluziju na geometriju klasične igre iz savremenog mentalnog okvira“, navedeno je u obrazloženju žirija koje je tada potpisala njegova predsednica Marija Janković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.