U trendu

Drim tietar dolazi u Zagreb, Budimpeštu, Sofiju. . .

ZAGREB – Američki prog metal bend Drim tietar najavio je da će idućeg proleća doći u naš komšiluk koncertima u Zagrebu, Budimpešti, Sofiji, Bukureštu i Istanbulu, u okviru svoje evropske turneje povodom novog albuma „A View From The Top of The World“, koji izlazi 22. oktobra.

Drim tietar turneju počinje 20. aprila naredne godine iz Dablina, a nakon Londona, Pariza, Rima i drugih zapadnoevropskih gradova, dolaze najpre u Budimpeštu 10. maja, potom u Malu dvoranu Doma sportova u Zagrebu 27. maja, odakle 29. maja idu u Bukurešt, a 30. maja u Sofiju, dok je za sada kao poslednji najavljen Istanbul za 1. jun, mada je bend ostavio mogućnost objavljivanja dodatnih datuma.

Nedavno je „The Alien“ bio prvi najavni singl 15. albuma, koji u produkciji gitariste benda DŽona Petručija donosi sedam novih pesama, prožetih „isprobanim i prepoznatljivim tehničkim sposobnostima“ Drim tietra.

„Jednostavno, volimo da sviramo naše instrumente. To nas nikad ne napušta. Volim i da stvaram, pišem i vežbam taj deo svog uma. Radimo ovo dosta dugo i ne shvatamo to olako. Kad kod se okupimo zajedno, znamo da ne možemo razočarati ni sebe ni fanove, pa se trudimo čak još više“, istakao je Petruči.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.