Drugo poluvreme Prvog festivala Beogradske filharmonije

BEOGRAD – Prvi festival Beogradske filharmonije koji predstavlja muzičare u kamernom i orkestarskom žanru, ulazi u svoje drugo poluvreme, saopštili su iz BF.
Publiku još očekuju danas nastupi klavirskog trija, sutra gudačkog kvarteta, a veliko finale donosi nove nastupe orkestra sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom (11-13. februar), sve u sali Beogradske filharmonije.

„Mogli smo da pretpostavimo de će festivalska atmosfera doneti veliku radost ponovnog susreta između muzičara i publike kojoj smo predstavili naše filharmonijske snage“, izjavio je direktor BF – Ivan Tasovac.

“Međutim, imajući u vidu kvalitet izvođenja i pažljivo biranih programa, kao i potrebu za relevantnim muzičkim festivalom, bojim se da smo stvorili malo čudovište koje može da naraste u jedan od najreferentnijih događaja u regionu“, zaključio je prvi čovek Filharmonije.

Na koncertima do kraja festivala, publika će moći da čuje Klavirska trija Mendelsona i Bramsa u izvođenju Mirjane Nešković (violina), Dušana Kočiševića (violončelo) i Slađane Gajić, kao i kamerna dela Mocarta i Betovena u interpretaciji Miroslava Pavlovića (violina), Ksenije Milošević (violina), Ivane Uzelac (viola) i Katarina Stanković (violončelo).

Za kraj, Gabrijel Felc će sa orkestrom izvesti kompozicije Stravinskog, Šuberta, Malera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.