U trendu

Dua Lipa poriče plagiranje pesme „Levitating“

LONDON – Poznata britanska pevačica Dua Lipa oglasila se, nakon optužbi da je zloupotrebila autorska prava za pesmu „Levitating“ navodeći da su navedene tvrdnje neistinite, te da „nikada nije čula“ disko numere za koje je optužena, preneo je muzički časopis „Bilbord“.

Advokati koji zastupaju poznatu pevačicu zatražili su od saveznog sudije da odbaci tužbu koja je podneta protiv pevačice zbog sporne pesme.

Naime, u martu ove godine, tekstopisci Rasel Broun i Sandi Lincer optužili su 27-godišnju pop zvezdu da je plagirala njihovu pesmu iz 1979. „Viggle and Giggle All Night“, kao i drugu pesmu iz 1980. „Don Diablo“.

U zahtevu za odbijanje tužbe, advokati poznate pevačice su naveli: „U tužbi se navodi da su optužena nije imala pristup pesmama „Viggle“ i „Don Diablo“.

Sa druge strane, još 4. marta 2022. godine, Braun i Linzer su izneli tvrdnju da je „melodija s potpisom“ sa početka pesme „Levitating“ kopirana iz njihovih pesama, te da predstavlja plagijat.

„Melodija potpisa je najslušaniji i najprepoznatljiviji deo dela koja krši autorska prava i igra presudnu ulogu u njihovoj popularnosti“, navodi se u tužbi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar