U trendu

Dva holivudska filma u domaćim bioskopima na početku 2021.

BEOGRAD – Dva nova holivudska filma “Beše jednom” Brende Čepmen i “Sećanja iz Italije” Džejmsa Darsija obeležiće početak 2021. godine u domaćim bioskopima, javili su njihovi distributeri Taramount film, odnosno MegaCom film.

Bajkovita avantura i porodična priča “Beše jednom” otkriva kako su nastale dve fantastične legende i čuvena neprolazna dela – “Petar Pan i “Alisa u zemlji čuda” i pretpremijerno kreće u bioskope od 2. januara.

Pre nego što je Petar postao Pan i pre nego što je Alisa otišla u zemlju čuda, odvija se nova holivudska priča gde su u glavnim ulogama Dejvid Ojelovo, Ana Čanselor i Andželina Džoli, a rediteljka Brenda Čepmen poznata je po hitu “Hrabra Merida”.

Od 2. januara film će se pretpremijerno prikazivati u lancu bioskopa Cineplexx (Ušće Shopping Center, 4D Delta City, BIG Beograd, BEO Beograd, Galerija, Kragujevac Plaza, Niš, ), Roda, Tuckwood, Cine Grand Capitol Park Rakovica, Kombank Dvorana, Arena (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), Vilin Grad Niš i LM (Šabac).

Od 7. januara u distribuciji “Taramount filma”, bajka će se naći i na repertoarima bioskopa: CineStar Ada Mall Beograd, CineStar Novi Sad, Eurocinema (Subotica), A. Lifka (Subotica), Ekran (Sombor), Kvart (Kraljevo), Art (Užice), Centar za kulturu Lazarevac, Kulturni centar Vrnjačka Banja i Cadmus Cineplex (Budva), a Cineplexx MNE Delta City (Podgorica) ovaj film prikazuje od 1. januara.

Debitantsko ostvarenje reditelja Džejmsa Darsija „Sećanja iz Italije“ sa Lijamom Nisonom i njegovim sinom Majklom Ričardsonom u glavnim ulogama naći će se od 7. januara u svim bioskopima Srbije, u distribuciji MegaCom filma.

Pre desetak godina desila se velika tragedija u privatnom životu glumca Nisona, kada je na skijanju život izgubila njegova supruga, takođe glumica Nataša Ričardson.

Donekle sličan scenario bolne i istinite životne priče nalazi se i u samom filmu gde proslavljeni irski glumac i njegov sin sada oživljavaju priču i prenose je na veliko platno.

Oni i tumače uloge oca i sina koje su im podarene u stvarnom životu, a radnja publiku vodi kroz predele Toskane gde problematični sin Džek insistira da otac udovac proda porodičnu vilu.

Kada je scenario filma „Sećanja iz Italije“ dospeo u ruke Lijama Nisona u kom je predviđeno da tumači oca mladog sina u svojim dvadesetim koji je kao dete ostao bez majke, siguran je bio da je za ulogu filmskog naslednika upravo idealan njegov sin.

“Nisam imao izbora, pročitao sam scenario i stvarno postoji paralela između naših života i same priče,” rekao je mladi Majkl nedavno o filmu i dodao “Ima nešto zanimljivo u vezi sa tim. Na neki način odata je počast mojoj majci“.

Lijam Nison, iako je postao akter uglavnom akcionih filmova u poslednjoj deceniji (trilogija “Taken” ga je istakla), i trenutno ima završena još dva najnovija akciona trilera “The Marksman” i “Honest Thief”, za svoju dušu snima i ovakve intmnije melodrame.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.