U trendu

Džeger i Ričards odali počast bubnjaru Rolingstonsa

LONDON – Britanski muzičari Mik DŽeger i Kit Ričards odali su počast svom kolegi iz benda Rolingstons bubnjaru Čarliju Votsu, koji je juče preminuo.

U objavama na Tviteru i Instagramu, pevač benda Mik DŽeger podelio je fotografiju Votsa kako se smeši dok sedi iza kompleta bubnjeva, prenosi BBC.

Gitarista Ričards je, takođe, na društvenoj mreži podelio sliku kompleta bubnjeva sa natpisom „zatvoreno“ na njima.

Vots je preminuo juče u 80. godini života u jednoj londonskoj bolnici, rekao je publicista benda.

Vest je usledila nedeljama nakon što je objavljeno da će on propustiti američku turneju Rolingstonsa koja počinje sledećeg meseca kako bi se oporavio od izvesne medicinske procedure.

Vots je 2004. godine lečen od raka grla.

Bio je član Stonsa od januara 1963. godine, kada se pridružio Mik DŽegeru, Kitu Ričardsu i Brajanu DŽonsu u njihovoj grupi.

Vots im je pomogao da, zajedno sa Bitlsima, postanu jedan od bendova koji su šezdesetih godina prošlog veka raširili rokenrol među masama ljudi sa klasicima poput „I Can’t Get No Satisfaction“, „Jumpin ‘Jack Flash“, „Get Off My Cloud“ i „Sympathy for the Devil“.

Britanski muzičari Pol Mekartni i Ringo Star bili su među ostalim zvezdama iz sveta rokenrola koje su se prisetili Votsa.

Mekartni je opisao Votsa kao „ljupkog momka“ i „fantastičnog bubnjara“ koji je bio „postojan kao rok“, dok je Ringo, bivši bubnjar Bitlsa na Tviteru napisao: „Bog vas blagoslovio Čarli Vots, nedostajaćete nam čoveče“.

Muzičar Elton DŽon je napisao na Tvitteru: „Veoma tužan dan. Čarli Vots je bio vrhunski bubnjar. Najstilizovaniji muškarac i tako sjajno društvo.“

Pevač i producent Bič Bojsa, Brajan Vilson, rekao je da je bio šokiran kada je čuo vesti o Votsu, kojeg je opisao kao velikog bubnjara.

Frontmen benda „The Who“ Rodžer Daltri je izjavio da je Vots bio „savršen džentlmen, oštar u načinu oblačenja kao i za bubnjevima“.

Ostali muzičari koji su odali počast bili su bubnjar benda „Polis“ Stjuart Kopland, gitarista grupe „Kvin“ Brajan Mej, Pol Veler, DŽoan Armatrejding i Leni Kravic.

Vots je 2016. godine zauzeo 12. mesto na listi 100 najvećih bubnjara svih vremena u časopisu „Rolingston“.

Iza njega su ostale supruga Širli, kćerka Serafina i unuka Šarlot.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.