U trendu

Džesiju Ajsnbergu uručeno Počasno srce Sarajeva

SARAJEVO – Američkom glumcu Džesiju Ajsenbergu uručeno je „Počasno srce Sarajeva“ na Sarajevo film festivalu (SFF) pred početak prikazivanja njegovog rediteljskog filma prvenca „Nakon što spasiš svijet“.

Primivši nagradu od direktora SFF-a Jovana Marjanovića, Ajsenberg je zahvaljujući se rekao da mu je Sarajevo „najomiljeniji grad na svetu“.

Glumac poznat po filmovima kao što su „Društvena mreža“, „Zombilend“ i „Sad me vidiš“ nagrađen je burnim aplauzom par hiljada posetilaca u prostoru na otvorenom „Ljetno kino Koka-kola“.

„Hvala što ste došli da vidite film večeras. Nisam znao da će biti ovoliko ljudi. Da sam znao napravio bih bolji film“, našalio se Ajsenberg izazvavši smeh prisutnih.

Ajsenberg je i pisac scenarija za „Nakon što spasiš svijet“ koji je imao premijeru na Sandens film festivalu 2022. godine, a prikazan je i u programu „Sedmice kritike“ Kana.

Film prati Evelin, u tumačenju Džulijen Mor, koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspeva zbližiti sa svojim sinom Zigijem, internet zvezdom u usponu nezainteresovanom za svetske probleme.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.