Džez festival Valjevo prvi put put onlajn od 25. decembra

VALJEVO – Prvi put u svojoj istoriji, Džez festival Valjevo će ove godine biti održan u onlajn izdanju, od 25. do 29. decembra, pod sloganom “Jaž vakcina”, javili su iz direkcije festivala.

Svi ljubitelji dobre muzike i pravog džeza moći će da prate besplatno program koncerata koji će biti emitovani premijerno svake večeri od 21 sat na YouTube kanalu festivala Jaž Fest Valjevo tokom navedenog perioda.

Pored koncerata domaćih i inostranih džez sastava, organizatori vredno pripremaju i specijalizovane emisije, kako bi zadržali edukativni duh i cilj koji je ovaj festival negovao i zadržao svih ovih godina.

Ivan Teofilović, iz organizacije Jaž festa najavio je u programu veče naziva “Bravo majstore”, posvećeno jednom od osnivača festivala, kojeg Valjevo pamti samo po dobrim stvarima – dr Voji Milutinoviću.

Snimljeno je i više emisija u kojima su učestvovali studenti džez odseka Muzičke Akademije u Beogradu, učenici Valjevske gimnazije, kao i poznati valjevski reperi i drugi muzičari.

„Potrudili smo se da u datim, veoma nepovoljnim okolnostima, izvučemo maksimum i posao obavimo najbolje što smo mogli, jer nismo smeli da dopustimo da se festival koji traje 35 godina u kontinuitetu prekida, uprkos i u inat svemu“, objasnio je Teofilović.

„Znamo da nas dr Milutinović gleda i iako ne možemo da ga čujemo, znamo šta nam poručuje. Jednoga dana kada sve ovo bude iza nas i kada se život konačno vrati u normalu, svi zajedno ćemo moći da viknemo “Bravo majstori”“, zaključuje organizator.

Valjevski Jaž festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od sto bendova iz zemlje i inostranstva.

Ove godine pod sloganom “Jaž vakcina”, 36. Džez festival je podržan od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, u organizaciji Centra za kulturu Valjevo, na čijoj velikoj sceni se tri i po decenije i održavaju svi koncerti sa uvek bogatog muzičkog programa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.