U trendu

„Ederlezi Rising“ i „Granice kiše“ na festivalu u Londonu

BEOGRAD – Srpski film „Ederlezi Rising“ Lazara Bodrože i srpska manjinska koprodukcija „Granice kiše“Vlastimira Sudara i Nikole Mijovića biće prikazani u programu „Narrative Discovery“ festivala nezavisnog filma „Raindance“ u Londonu.

„Ederlezi Rising“ domaću premijeru imao je u nacionalnom programu ovogodišnjeg Festa i nagrađen kao najbolji film, Bodroža je nagrađen za režiju, Stoja i Sebastijan Kavaca za najbolji žensku, odnosno, najbolju mušku ulogu.

Bodroža je dobio i posebno priznanje žirija FEDEORA.

Film „Granice kiše“ je koprodukcija Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Švedske i Velike Britanije, a u središtu priče je mlada devojka Jagoda koja leto provodi u selima Crne Gore i Republike Srpske i upušta se u vezu sa graničarem Nikolom, hrvatskim vojnikom.

Igraju Kristina Stevović, Vahidin Prelić, Robert Budak, Neđeljko Neno Milović, Ognjen Ogi Vujović, Nada Pavićević, Momo Pićurić, Marta Pićurić…

Nastanak oba filma je pomogao i podržao Filmski centar Srbije.

Festival „Raindance“ u Londonu, vodeći festival fokusiran na nezavisne filmove na tlu Velike Britanije, biće održan od 26. septembra do 8. oktobra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.