U trendu

Ekipa filma „Nečista krv – Greh predaka“ u Banja Luci

BEOGRAD – Ekipa filma “Nečista krv – Greh predaka” sinoć je prisustvovala premijeri filma u Banjaluci, saopštili su producenti.

Banjalučka publika pozdravila je reditelja filma Milutina Petrovića i glumce Katarinu Radivojević, Feđu Štukana, Aleksandra Ristoskog, Mladena Lera, Nedima Nezirovića, kao i kostimografkinju Marinu Medenicu.

Publika u bioskopu Cineplex Palace toplo je pozdravila ekipu nakon projekcije filma.

Film je do sada proglašen za najbolji film po izboru publike na 28. Evropskom filmskom festivalu Palić, osvojio je i prvu nagradu na 45. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (za scenaristu Vojislava Nanovića i autora adaptacije scenarija Milenu Marković), dok je čitav glumački ansabml dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Dunav Film Festu.
Bioskopska distribucija u Srbiji i celoj Evropi počela je istovremeno, 26. avgusta, i sa velikim iščekivanjem bioskopske publike otvorila jesenju sezonu bioskopa.
Ovaj film od nacionalnog značala podržali su Filmski centar Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, MEDIA fond Kreativne Evrope i Delegacija EU u Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.