U trendu

“Elegija lovora” 29. novembra na Festivalu autorskog filma

BEOGRAD – Igrani film „Elegija lovora”, debitantski projekat reditelja Dušana Kasalice, nastao u koprodukciji Srbije i Crne Gore, srpsku premijeru će imati 29. novembra u beogradskoj Kombank dvorani, u okviru takmičarskog programa 27. Festivala autorskog filma (FAF).

Svetska premijera ovog filma održana je 15. avgusta na Sarajevo Film Festivalu, a prikazan je i na festivalu u Hamburgu u Nemačkoj.

Nastao je u produkciji “Meander Filma” uz podršku Filmskih centara Srbije i Crne Gore, u koprodukciji sa “Non-Aligned Films” iz Beograda.

Reditelj Dušan Kasalica izrazio je veliko zadovoljstvo što će njegov debitantski film biti prikazan na FAF-u, koji je po njemu svojevrsni filmofilski praznik, posebno što je “ovogodišnji program zaista izuzetan”.

“Svaka prilika da prikažemo film u bioskopu, pred publikom, dragocena je, a posebno se radujemo premijeri u Beogradu odakle je i značajan deo ekipe koja je radila na filmu, ali i brojni prijatelji i kolege sa kojima želimo da podelimo ono na čemu smo dugo radili”, izjavio je Kasalica.

U ovom ostvarenju univerzitetski profesor Filip (Frano Lasić) odlazi sa suprugom (Savina Geršak) na odmor. Nakon nekoliko dana provedenih u ugodnom, mada monotonom ambijentu hotelske banje, njihov naizgleda idealan brak se iznenada završava.

Izgleda da se Filipov život raspada, međutim, okovan samopouzdanjem, on svaku novu situaciju u životu prihvata sa neobičnom lakoćom.

Glumačku ekipu, pored Frane Lasića i Savine Geršak, čine – Nikolina Bogdanović, Momo Pićurić, Olivera Vuković, Draginja Voganjac, Lidija Kordić, Lidija Petrone, Zoran Trojanović.

Direktor fotografije je Igor Đorđević, scenografkinja i kostimografkinja Natalija Vujošević, montažerka Jelena Maksimović, dok je producentkinja Jelena Angelovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.