U trendu

“Evergreen fest” održan večeras u Jevremovcu

BEOGRAD – Muzički festival “Evergreen fest” po treći put održan je večeras kao jednodnevni maraton od tri sata na pozornici Botaničke bašte „Jevremovac“ u Beogradu.
Muzički program je izveden na Svetski dan zaštite životne sredine, koji se obeležava 4. juna.

Publika je imala prilike da gleda istaknute domaće muzičare kao što su Nada Pavlović, Beti Đorđević, Žarko Dančuo, Tanja Banjanin, Tanja Jovićević, Bojana Stamenov i Nemanja Radošević.

Veliki koncert džez, soul, pop, šlager i filmske muzike u svom trećem izdanju okupio je veliki broj publike – ljubitelja zabavnih melodija, a simboličan slogan muzičke noći bio je “Taj savršen dan”.

Voditelji programa su bili Staka Đorđević i Peđa Milojević, program je realizovan uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Uprave za dijasporu, dok su organizatori Tangram Centar i Alpen Adria.

Uz muziku iz antologijske TV serije „Grlom u jagode“ (1975) nedavno preminulog kompozitora Zorana Simjanovića (1946-2021) započeto je muzičko putovanje kroz istoriju svetske i domaće muzike.

Voditelji su podsetili auditorijum na pesmu i prvi video spot snimljen u Botaničkoj bašti „Sve naše mladosti“ (1973) Lea Martina i na video bimu je pušten video klip.

Prva je nastupila soul dama Bojana Stamenov sa tri pesme.

Njen mini repertoar činile su pesme „Unćained melody“ (1965) sastava „Righteous Brothers“, dosta kasnije zaštitni znak iz holivudskog hit filma „Duh“ (Ghost 1990), „Ljubav i moda“ (1960) iz istoimenog jugoslovenskog filma, kao i „Moj dragi Beograd“ Lole Novakovića.

Zvezde domaće evergin muzike i ovoga puta uputile su apel za zaštitu najugroženijih vrsta nacionalne flore: rosulje, ramonde, omorike, hrasta, jablana, božura i tise.

Prema konceptu programa, voditelji su detaljno predstavljali svaku od sedam biljaka posebno i to naizmenično sa sedam muzičara koji su nastupali.

Dakle, sistem je bio – jedan portret biljke i jedan kratak nastup pevača, koji su izvodili tri do četiri numere.

Džez i rok pevačica Tanja Jovićević predstavila se prvo numerom „Moon River“ koju je pevala Odri Hepbern u čuvenom filmu „Doručak kod Tifanija“ (1961), kompozitora Henrija Manćinija.

Usledila je hit pesma „Fever“ od Pegi Li (1958), poznata i u kasnijoj (1992) popularnoj verziji kraljice pop muzike Madone, ali i Tanjina kompozicija „Nađi me“ (1987) nekada slavne domaće rok grupe „Oktobar 1864“.

Njen nastup je završen čuvenom pesmom „Proud Marry“ (1970) Tine Tarner, zapravo rimejk numere „Rollin on the river“ ranijih muzičara.

Ostatku muzičke večeri od puna tri sata svoj doprinos su pružili i džez diva Nada Pavlović, džez i šlager pevačica Beti Đorđević, i pop muzičari – Žarko Dančuo, Tanja Banjanin i Nemanja Radošević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.