U trendu

„Evro Book“ na Međunarodnom sajmu knjiuga u Moskvi

MOSKVA – Na 31. Međunarodnom sajmu knjiga u Moskvi, najvećem međunarodnom sajmu knjiga u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama i jednom od najvećih kulturnih događaja u ovom delu sveta, „Evro Book“ je jedini srpski izdavač koji samostalno izlaže iz Srbije.

Kako je saopštio ovaj izdavač, on već više godina nastupa na moskovskoim Sajmu knjiga gde njegove knjige za decu privlače veliko interesovanje.

U Moskvi je „Evro Book“ predstavio nova domaća dečija izdanja – bajke, basne, knjige aktivnosti, edukativne knjige i bojanke. Stara izdanja već dugo privlače pažnju brojnih izdavačkih kuća, što se vidi i kroz više od 40 ugovora o prodaji prava u 15 država sveta.

Posebnu pažnju ove godine privlači nova Evro Book edicija „Priče iz davnina“ i prva knjiga u toj ediciji „Carević Ivan i žar-ptica” po motivima stare ukrajinske bajke.

Takođe izloženo je novo izdanje ove kuće iz edicije Zaboravljene priče „Ole Spavajko”, zaboravljena priča Hansa Kristijana Andersena, sa prelepim ilustracijama Ane Grigorjev.

Sajam u Moskvi se zatvara u nedelju 9. septembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.