U trendu

Evropska senzacija bend „Curses“ nastupa 8. aprila u KC Grad

BEOGRAD – Jedan od trenutno najtraženijih evropskih sastava „Curses“ nastupa 8. aprila u Kulturnom centru Grad.

„Curses“ koji je osnovao rođeni njujorčanin, a koji trenutno živi i radi u Berlinu donosi romantičnu oštrinu na plesni podijum, spajajući Nev wave 80-ih, tamniju stranu Italo-Disco-a i flešove EBM-a sa svojim sopstvenim sablasnim vokalom.

Debi album grupe Curses, „Romantic Fiction“, pojavio se na izdanju Disći Autunno koju vodi čuvena Jennifer Cardini u oktobru 2018. godine, lansirajući njegov live nastup koji donosi gitare, vokal i energiju albuma na scenu kao duo.

Bilo da se radi o Đ-u u glavnoj prostoriji u Circoloco DC-10 ili o nastupima uživo na festivalima kao što je Nuits Sonores, „Curses“ donosi punk i energiju novog talasa.

Curses je takođe izdao za kuće kao što su Permanent Vacation, Bordello A Parigi, Oraculo Records i Vrong Era, i kurirao kompilaciju vinila sa duplim LP (NEKST VAVE ACID PUNKS) preko belgijske moćne kuće N.E.V.S, pokazujući strast prema Nev Beat, Earli EBM, post-pank i opskurni Italo koji je stekao priznanje kritike širom sveta.

Drugi album „Incarnadine“ vratio se u Disći Autunno u aprilu 2022. godine, sa specijalnim izdanjem vinila u saradnji sa pariskim modnim brendom Saint Laurent.

„Curses“ nastavlja da unosi romantičnu i punk energiju u klub, uvlačeći eteričnu nostalgiju 80-ih i 90-ih u sadašnju budućnost.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.