U trendu

Exit: Mladi nisu problem, već deo rešenja

NOVI SAD – Organizatori novosadskog muzičkog festivala Egzit pozvali su danas Vladu Srbije i Krizni štab da hitno izađu s planom za normalizaciju života, umesto što se mladi i muzičari „proglašavaju državnim neprijateljima broj jedan“.

„Umesto da se mladi i muzičari proglašavaju državnim neprijateljima broj jedan, potrebno je prepoznati ih kao deo rešenja i pozvati ih, kao i sve druge javne ličnosti, manifestacije i sve segmente društva, da svojim uticajem, kao i individualnom i kolektivnom odgovornošću, dovedemo do što skorijeg vraćanja normalnog života“, navode iz Egzita.

U saopštenju izdatom povodom, kako se kazeu, sve učestalijih optužbi na račun mladih da su glavni krivci za eskalaciju epidemije u Srbiji, dodaje se i da je Srbija došla u paradoksalnu situaciju da ima dovoljno vakcina, ali ne i onih koji žele da se vakcinišu.

„Očigledno je da je strategija širenja straha i panike dostigla svoje limite, i da je mladima, ali i ostatku društva, potrebno ponuditi putanju izlaska iz krize kroz jasan plan otvaranja zemlje, i time motivisati svakog pojedinca da učini sve što je u njegovoj i njenoj moći kako bi taj plan postao realnost“, piše u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.