U trendu

„FAF na bis“ od sutra u Kombank Dvorani

BEOGRAD – Deset najgledanijih ostvarenja sa ovogodišnjeg 26. izdanja Festivala autorskog filma (FAF) publika će moći da gleda od sutra do 5. januara u Kombank Dvorani u Beogradu, kao program “FAF na bis”.

Festival je završen 16. decembra i prvi put u svojoj istoriji trajao je čak tri nedelje, zbog pandemije Kovida-19, i na programu je bilo više od 80 ostvarenja, a „FAF na bis“ je šansa za novogodišnje praznike da se odgledaju odabrani naslovi.

Pored Berlinskog pobednika 2020 “Zlo ne postoji” Muhameda Rasulofa, filmovi iz glavnog programa koji su se našli na listi najgledanijih filmova 26. FAF-a su: “Lux Aeterna” Gaspara Noe, “Novi Poredak” Mišela Franka, “Sibir” Ejbela Ferare, “Dragi Drugovi!” Končalovskog, dva francuska ostvarenja “Mandibule” Kventina Dupjea i “Frenć Teć” Bruna Podalidesa, “Jabuke” grčkog reditelja Kristosa Nikoua.

Tradicionalno, FAF i ove godine nakon festivala organizuje reprize određenih naslova u okviru programa “FAF na bis”, a ove godine to su ujedno i laureati FAF 2020 – dobitnik nagrade za najbolji scenario “Gordan Mihić” film “Egzil” Visara Morine i osvajač nagrade za najbolju režiju “Početak” rediteljke Dee Kulumbegašvili.

Cena ulaznica će biti 350 dinara, koje se mogu od sutra kupiti na blagajni bioskopa Kombank Dvorana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.