U trendu

FBI: Boldvin povukao okidač kojim je ubijena snimateljka

VAŠINGTON – Istraga FBI-a pokazala je da je američki glumac Alek Boldvin povukao okidač pištolja koji je usmrtio snimateljku Halinu Hačins na setu filma „Rust“, što pokazuje da je glumac davao neistinite izjave povodom ovog slučaja, preneo je „Sky News“.

Iako je u izveštaju smrt snimateljke okarakterisana kao „nesreća“, novo istraživanje FBI-a pokazalo je da meci nisu mogli biti ispaljeni bez fizičkog kontakta, što je dovelo u pitanje izjave glumca Boldvina.

„Smrt je nastupila prostrelnom ranom grudnog koša. Pregled dostupnih izveštaja organa za sprovođenje zakona nije pokazao uverljive dokaze da je vatreno oružje namerno napunjeno municijom na snimanju“, stoji u izveštaju.

Dodaje se da na temelju dostupnih informacija, koji uključuje nepostojanje očite namere nanošenja povreda ili smrti, način smrti klasifikovan je kao nesreća, čime je zaključan izveštaj.

Podsećanja radi, glumac je ranije izjavio da nije povukao okidač i da ne poseduje saznanje kako se pravi metak našao na setu.

Vlasti su oštro osudile producente filma, među kojima je Boldvin, zbog nepoštovanja sigurnosnih protokola naplativši kaznu od 136.793 dolara.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.