U trendu

Festival „ArtLink“ počinje 15. juna na Beogradskoj tvrđavi

BEOGRAD – Muzički festival „ArtLink“ biće otvoren 15. juna koncertom Simfonijskog orkestra RTS-a i maestra dirigenta Bojana Suđića na Beogradskoj tvrđavi na Kalemegdanu, a program će činiti i šest koncerata među kojima je i violinista Stefan Milenković, u Velikoj dvorani Kolarca, saopšteno je iz te ustanove.

Ovaj veliki program promovisanja kulturnog nasleđa, koji se odvija na četiri tvrđave u Srbiji – Beogradskoj, Golubačkoj, Pirotskoj i Petrovaradinskoj, predstavila je pijanistkinja Jovanka Višekruna Janković, i osnivač i umetnički direktor „ArtLinka“, u Kući porodice Veljković u Beogradu.

Koncerte će na „ArtLinku“ održati vrhunski evropski umetnici: Vaško Dantaš iz Portugala, francuski pijanista Mišel Dalberto, italijanski pijanista Alberto Fera, danski duo Tanje Zapolski i Toke Moldrapa, regionalni kamerni orkestar „Kamerata Balkania“ i kamerni ansambl „Kamerata Akademika“ iz Novog Sada, sa violinistom Stefanom Milenkovićem.

Na koncertima na otvorenom nastupiće i gitarista Vojin Kocić sa gudačkim ansamblom, mladi talenti „ArtLink“ festivala i drugi gosti.

Moto ovog festivala je „Umetnici za prirodu“, tako da će tim povodom deo aktivnosti biti posvećen edukaciji mladih na temu očuvanja prirode i reciklaže, a za decu kod Muzičkog paviljona na Beogradskoj tvrđavi će biti organizovane i radionice na temu reciklaže.

Program su, pored Kolarčeve zadužbine, podržali i Evropska asocijacija festivala, Muzička produkcija RTS-a, Neo festival i Kulturni centar iz Novog Sada, Kuća porodice Veljković, Beogradska i Golubačka tvrđava, kao i grad Pirot.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.