U trendu

Festival inovativnog filma Rudnik od 29. do 31. jula

RUDNIK – U okviru pratećeg programa prvog izdanja međunarodnog filmskog festivala „Otvoreni predeli – Festival inovativnog filma Rudnik“ koji se održava od 29. do 31. jula na Rudniku, organizatori su najavili i muzički program prve dve večeri nakon projekcija.

U Klubu penzionera Rudnik će 29. jula nastupiti bend Zauvar iz Gornjeg Milanovca, zajedno sa Skreč majstorom Ljubanom, a u subotu 30. jula će nastupiti projekat Lenhart Tapes iz Beograda, za kada je najavljena i „seška iznenađenja“.

„Kao pandan filmskom programu želeli smo da naš festival od samog početka ne zanemari ni muzičko stvaralaštvo, u nadi da će u narednim godinama, uz filmski festival, padine planine Rudnik, takođe postati i mesto za predstavljanje zanimljivih muzičkih iskoraka“ istakao je Staša Tomić, selektor muzičkog programa festivala.

Muzika koju Zauvar donosi je nepredvidiva, ali i uslovljena vajbom ljudi, mesta i horoskopom.

Videc i Kecman su odgovorni za ritam sekciju preko koje Ljuban skrečuje i pušta razne semplove, tako da se dobija šarenolik muzički kolaž.

Zauvar, kao projekat u nastajanju, se nalazi na tromeđi basa, bubnja i skreča, a njihova muzika može se opisati kao ad hoc hip-hop, breakbeat, a nekad i jaž.

Lenhart Tapes je projekat iza koga stoji Vladimir Lenhart.

Ovaj muzičar tokom prethodnih deset godina izgradio je prepoznatljiv i unikatan stil semplujući naizgled nespojivu muziku na vokmenima – od fri džeza i nojza, do tradicionalnih etno zvukova i turbo folka.

Podsećamo, manifestacija „Otvoreni predeli“ posvećena je prikazivanju i promovisanju hrabrih i nekonvencionalnih kratkih i srednjemetražnih (do 50 minuta) dokumentarnih, eksperimentalnih i hibridnih filmskih formi, kao i njihovih autorki i autora.

U Domu kulture „Vojislav Ilić“ na Rudniku, u takmičarskom programu će biti prikazano 18 filmova autora iz 13 zemalja – Holandije, Španije, Velike Britanije, Finske, Italije, Srbije, Austrije, Nemačke, Francuske, SAD, Indonezije, Kanade i Kolumbije. Ulaz na sve projekcije je slobodan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar