U trendu

Festival nauke, koji se održava od 4. do 6. maja, objavio poziv za volontere

BEOGRAD – Festival nauke, čije će 16. izdanje pod sloganom „Novo doba“ biti održano na Beogradskom sajmu od 4. do 6. maja 2023. godine, objavio je poziv za volontere.

Svi zainteresovani pozvani su da rade kao naučni promoteri sa naučnicima, kroz interaktivne i interesantne postavke osmišljene samo za ovu priliku.

U saradnji sa Mensa Srbija, za sve zainteresovane volontere na ovogodišnjem Festivalu nauke biće sprovedeno besplatno Mensa testiranje, u terminu koji će biti naknadno određen.

Na Festivalu nauke učestvuju fakulteti, institucije, udruženja i pojedinci iz Srbije i iz inostranstva.

Festival nauke na ovaj način skreće pažnju na važnost nauke i naučnog načina razmišljanja i generiše mlade ljude koji razmi?ljaju u ovom pravcu.

Biće predstavljeno preko 40 postavki iz različitih naučnih oblasti.

Za potrebe prezentacije na postavkama i rad sa publikom, potrebni su zainteresovani mladi ljudi koji imaju iskustva u komunikaciji.

Osnovni uslov za buduće volontere je da budu sa naučnom oblašću koju predstavlja festival, da budu komunikativnim i spremni za rad sa velikim brojem posetilaca Festivala nauke.

Svaki volonter će nakon festivala dobiti sertifikat sa potvrdom o uče?ću.

Nakon dvogodišnje pauze, najveći regionalni događaj posvećen promociji nauke ovog proleća vraća se druženjima uživo.

Ovogodišnji Festival nauke pod sloganom „Novo doba“ predstaviće zaljubljenicima u nauku zanimljive programske celine kao što su Zona interaktivnih postavki, Naučno-fantastična bina, Ekspertinejdžeri, i Mala zona, deo za najmlađe posetioce Festivala (4-10 godina starosti).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar