U trendu

Festival „Novi Sad – tango grad“

NOVI SAD – Šesti međunarodni Festival „Novi Sad – tango grad“, u organizaciji udruženje „Todo Tango“, biće održana od 15. do 18. avgusta u Novom Sadu.

Ove godine, u četiri festivalska dana, na šest lokacija, biće organizovano 13 različitih događaja.

„Iako su pojedini festivalski događaji namenjeni isključivo tangerosima, u tango muzici i plesu moći će da uživaju i ostali ljubitelji argentinske umetnosti i kulture, a svi događaji besplatni su za sve posetioce“, kažu u Udruženju „Todo Tango“.

U četvrtak 15. avgusta, u Galerji Matice srpske biće organizovan „Sci Tango“, jedinstven događaj u kome se govori o spoju nauke i plesa.

Ovoga puta, internetom direktno iz Atlante, predavanje na temu „Tango umetnost u modernoj medicinskoj terapiji“ održaće prof. dr Medlin Hekni sa Medicinskog fakulteta Univeriziteta „Emory“ u Atlanti (SAD). Ovaj događaj počinje u 18 časova.

Kruna festivala biće koncert u Katoličkoj porti koji će biti održan u petak 16. avgusta, od 19 časova.

Na koncertu će nastupiti svetski poznati „Beltango kvintet“, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja. Njima će se na bini pridružiti argentinski tango maestrosi Natalija Lavandeira i Roberto Reis.

„Ovaj koncert, uz podršku sponzora, Novosađanima zajedno poklanjaju Udruženje „Todo Tango” i „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”,kažu organizatori.

U nedelju 18. avgusta, od 21 čas, na terasi Petrovaradinske tvrđave (bašta restorana „Osam tamburaša”) biće organizovano plesno veče „Zagrli nebo”.

Tim događajem, pod vedrim nebom uz pogled na Dunav i Novi Sad, šesti međunarodni festival Novi Sad Tango grad biće i zvanično zatvoren.

Održavanje ovogodišnjeg festivala pomogli su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, Uprava za Kulturu Novog Sada, „Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“, OPENS, Kulturni centar Novog Sada, Galerija Matice srpske, Studentski centar Novi Sad.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.