U trendu

Festival „Rock Village“ u BanatskomSokolcu 13. i 14. avgusta

BANATSKI SOKOLAC – Muzički festival „Rock Village“ biće održan 13. i 14. avgusta u Banatskom Sokolcu, gde će nastupiti rok grupe „Van Gogh“, „YU Grupa“, „Majke“, „Buč Kesidi“ i drugi.

Zapaženi rok festival na teritoriji opštine Plandište ove godine će ugostiti popularne domaće i regionalne muzičke umetnike, bendove i neke tribjut grupe.
Prvog dana, 13. avgusta, program u selu Banatski Sokolac će biti u znaku elektro pop rok benda „Buč Kesidi“, koji su nedavno otvorili 12. Arsenal fest u Kragujevcu.

Levoruki indi alternativni sastav iz Pančeva imao je dosta uspeha sa koncertima poslednjih godina, iako postoje nepunih 10 godina, te su tako rasprodali nastupe u Beogradu (dva puta Dom omladine 2019, Plato ispred Pobednika na Kalemegdanu 2021), u većim gradovima Srbije (Niš, Novi Sad, Kruševac, Užice).

Čak su i u Zagrebu rasprodali pet koncerata na leto 2021. u Dvorištu Akademije likovnih umjetnosti, snimili su i bioskopski fillm „Euforija“ prema njihovom istoimenom drugom albumu, a uveliko spremaju i treći studijski materijal.

Osim njih, prvi dan „Rock Village“ festivala će obeležiti i novosadski alternativni sastav „Obojeni program“, rep hip hop izvođač Ajs Nigrutin, grupe „Stvor“, „Shark, Snakes and Planes“, kao i „Stereo Deficit“ (Artic Monkeys Tribute).

Druge večeri, 14. avgusta, nastupiće legendarna „YU Grupa“ koja postoji već 52 godine, a proslavu jubileja od pet decenija, braća Dragi i Žika Jelić će upriličiti samostalnim koncertom na Stadionu Tašmajdan 10. septembra.

Poslednjih godina i dalje su koncertno veoma aktivni i publika ih je mogla videti na festivalima Beer fest, Beer Garden, i na solo koncertima u Sava centru, Hali sportova, klubovima Fest i Wurst Platz po Beogradu.

Uz antologijske rokere, druga noć će proteći i u znaku benda “Van Gogh”, koji su tokom ovog leta veoma traženi, jer su svirali na Arsenal festu, biće na sceni Beer festa (Beograd), Gitarijade u Zaječaru, „Lake festa“ u Nikšiću (Crna Gora).

Stiže i regionalni rok bend „Majke“ iz Hrvatske, čiji je frontmen Goran Bare, alternativni sastavi „Brat“ i „Brigand“, hevi metal bend „Trigger“, kao i „Township Rebellion“ (Rage Against the Maćine tribute).

Podsetimo, protekle nedelje i vikenda nekoliko muzičkih festivala je održano u Srbiji, kao što je „Wind Rock fest“ u Vršcu, rok festival u Starčevu, „Roll & blues fest“ u Aranđelovcu, „Overload“ u Vladičinom Hanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.