Festival Summer SAXperience u Herceg Novom

HERCEG NOVI – Međunarodni festival saksofona „Belgrade SAXperience“ organizuje Četvrtu međunarodnu letnju školu i festival saksofona „Summer SAXperience“ od 5. do 15. avgusta u Herceg Novom.

Međunarodna letnja škola saksofona „Summer SAXperience“ održava se svakog avgusta u Herceg Novom sa ciljem da mladim i talentovanim saksofonistima pruži jedinstvenu priliku da, u letnjoj afmosferi, uz letnju zabavu i druženje, na atraktivan i jedinstven način, uče od najeminentnijih saksofonista, koji dolaze iz različitih delova Evrope i sveta.

Škola je otvorena za učenike osnovne i srednje muzičke škole, studente osnovnih, master studija, diplomirane saksofoniste kao i hobiste.

Predavači na ovogodišnjoj školi saksofona su Eva Bartas (Francuska), Gabor Bunford (Srbija), Uki Ovaskainen (Finska) i Milan Savić (Srbija).

„Summer Saxperience“ omogućava polaznicima da naučeno znanje prikažu na nastupu na završnom koncertu na Trgu Mića Pavlovića kod Muzičke škole Herceg Novi.

U toku Letnje škole organizuje se i Međunarodni festival saksofona „Summer SAXperience“, na kome će nastupiti profesori škole sa gostima.

Šesti međunarodni festival saksofona „Belgrade SAXperience“ biće održan od 2. do 5. oktobra u nekoliko koncertnih dvorana i na otvorenom u Beogradu.

Festival je do sada ugostio preko 50 najeminentnijih saksofonista iz 11 zemalja, inicirao sedam premijera i preko 40 koncerata.

I ove godine na festivalu će nastupiti najznačajnija svetska i domaća imena saksofona koji će u toku festivala održati i svoje majstorske radionice.

„Belgrade SAXperience“ je specifičan po tome što prati savremene tokove i nastoji da dopre do najširih slojeva publike, pa tako osim klasičnih koncerata u najvažnijim beogradskim dvoranama, publika ima priliku da prisustvuje dnevnim nastupima najmlađih saksofonista na otvorenom i večernjim klupskim svirkama sa popularnim repertoarom za saksofon.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.