U trendu

Festival uličnih svirača krajem avgusta u Novom Sadu

NOVI SAD – Festival uličnih svirača – Gradić fest u svom 21. izdanju, i pod sloganom “Počnimo ljubav ispočetka”, biće održan od 26. do 28. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu, najavili su iz organizacije te manifestacije.
Tokom tri dana festivala svoje programe će imati mnogi umetnici – muzičari, plesači, pozorišne trupe i performeri iz Srbije i regiona koji će stvoriti veliku umetničku radionicu na otvorenom, a po tom konceptu umetnici i publika su ravnopravni učesnici.
Nakon epidemije koja je zaustavila ceo svet na godinu dana, ali i dalje traje, neizvesnost i strah polako zamenjuje vera u bolje sutra, i zato 21. Festival slavi nove početke u duhu slogana smotre – “Počnimo ljubav ispočetka”.
Nadolazeći Festival biće svojevrsni omaž zabavnoj muzici ’50-ih i 60-ih godina, kao i posleratnom entuzijazmu koji je vladao u to vreme.
Takođe, manifestacija će biti posveta neprolaznim umetničkim vrednostima, talentu, kvalitetu, doslednosti i trajanju jedne muzike koja je nadživela i zemlju u kojoj je nastala.
Ovaj period iznedrio je slavne pevače, kompozitore i tekstopisce svetske reputacije, velike umetnike koji su iza sebe ostavili neprolazne hitove i neizbrisiv trag u životima mnogih generacija.
Vizuelni identitet 21. Festivala uličnih svirača inspirisan je upravo estetikom muzičkih festivala tih pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka i predstavlja posvetu vizuelnom jeziku tog perioda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.