U trendu

Film „Daliland“ o Salvadoru Daliju posle svetske premijere stiže na 51. Fest

BEOGRAD – Nakon svetske premijere na Filmskom festivalu u Torontu, Fest pred domaću publiku donosi novo ostvarenje kanadske rediteljke Meri Haron, „Daliland“, o fascinantnom i burnom odnosu između čuvenog umetnika Salvadora Dalija i njegove supruge Gale, saopštili su iz organizacije festivala.

U naslovnoj ulozi je britanski oskarovac Ben Kingsli („Gandi“), dok Galu tumači Barbara Sukova, nemačka glumica, dobitnica prestižnih filmskih priznanja među kojima su nagrade iz Kana i Venecije.

Ezra Miler je u ulozi mladog Dalija a publika ga poznaje po ulogama u filmu „Moramo da razgovaramo o Kevinu“ i „Čarlijev svet“.

Dalijevu dugogodišnju muzu, francusku pevačicu, slikarku i manekenku Amandu Lir, u filmu tumači Andreja Pejić, transrodna manekenka i glumica poreklom iz Bosne.

Pejićeva se proslavila pojavljivanjem u spotu Dejvida Bouvija „The Stars (Are Out Tonight)“ uz Tildu Svinton, nakon čega je ostvarila nekoliko zapaženih uloga u igranim filmovima.

Rediteljka Meri Haron poznata je po još jednom filmskom ostvarenju koje je posvetila velikom umetniku XX veka, Endiju Vorholu „Pucala sam na Endija Vorhola“, kao i po ostvarenju „Američki psiho“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.