U trendu

Film „Otac“ Srdana Golubovića od 12.decembra dostupan online

BEOGRAD – U subotu 12. decembra, u 19h u „dvorani“ Online bioskopa moj off, na već prepoznatljivoj i ustaljenoj adresi mojoff.net domaća publika moći će da prisustvuje virtuelnoj premijeri filma „Otac“ Srđana Golubovića, sa Goranom Bogdanom u glavnoj ulozi.

Golubovićevo ostvarenje koje je svečano otvorilo ovogodišnji FEST, a potom započelo uspešan bioskopski život, sada u skladu sa tenutnom zdravstvenom situacijom i preporučenim epidemiološkim merama, bezbedno izlazi na veliko i malo online „platno“, čineći moj off repertoar ekskluzivnijim i sadržajnijim.

Film je prikazan i nagrađivan na mnogim festivalima, a uloga oca Nikole u izvođenju jednog od voljenijih glumaca sadašnjice Gorana Bogdana i dalje intrigira žirije međunarodnih filmskih festivala.

Nakon nagrade Fedora na ovogodišnjem FEST-u, osvojene nagrade na Pulskom filmskom festivalu, nagrade za najboljeg glumca u Minsku na festivalu Listapad, za glumačko umeće u filmu „Otac“, Goran Bogdan nedavno je zvanično nominovan i za evropskog Oskara, tačnije nagradu Evropske filmske akademije.

„Otac” je film o čoveku kome su zbog siromaštva oduzeli decu, gubitniku, odbačenom i poniženom čoveku, koji kroz svoje putovanje, hodajući od svog sela na jugu Srbije do prestonice, sa kraja na kraj zemlje, iz protesta, dostojanstva, želje da dokaže i sebi i drugima, iz očaja – postaje heroj.

Pored Gorana Bogdana, u ostalim ulogama našli su se i Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Vahid Džanković, Jova Maksić, Nikola Rakočević, Milan Marić i Ljubomir Bandović.

U ulozi dece: Ajla Šantić i Muharem Hamzić.
Scenario za film potpisuju Srdan Golubović i Ognjen Sviličić, a film je snimljen u koprodukciji šest zemalja: Srbije, Francuske, Nemačke, Slovenije, Hrvatske i BIH.

Film su pored Filmskog centra Srbije podržali nemački fond MDM, francuski fond Cinema du Monde, hrvatski fond, slovenački fond, fond BIH, Arte France i ZDF Arte kao i Eurimages fond za koprodukcije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.