U trendu

Film „Stric“ premijerno pred prepunim gledalistem na Paliću

PALIĆ – Film „Stric“ sa Predragom Mikijem Manojlovićem u glavnoj ulozi imao je večeras srpsku premijeru na Festivalu evropskog filma Palić, gde je zaslužio aplauze publike.

Hrvatsko-srpska koprodukcija je prikazana u prisustvu rediteljskog dvojica Davida Kapca i Andrije Mardešića u prepunom palićkom bioskopu „Abazija“.

Za film koji je nedavno imao premijeru u Karlovim Varima i prikazivanje u Puli, organizatori Palića su zbog velikog interesovanja na postojećih osamdesetak stolica ubacili još nekolicinu plastičnih, a bilo je i posetilaca koji su sedeli na podu.

Koproducent filma Ivica Kelava je rekao pred početak projekcije da je „uvek lepo videti da se unose dodatne stolice na projekciju i ljude na podu“.

„To je tako rokenrol“, rekao je Kapac, dok je Mardešić duhovito napomenuo: „Obično se kaže uživajte u filmu, a mi vam kažemo srećno“.

Film nas vodi krajem osamdesetih u Jugoslaviju, kada se voljeni stric vraća porodici na praznike iz Nemačke. U jednom trenutku se kroz zvono mobilnog telefona nagoveštava da nisu osamdesete, niti Božić.

Prikazivanju „Strica“ je prisustvovao i jedan od glumaca Roko Sikavica, a pored njega i Manojlovića igraju i Goran Bogdan i Ivana Roščić.

Zbog interesovanja posetilaca Palić je uveo još jednu projekciju „Strica“ u petak (21:00) u „Abaziji“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar