U trendu

Fondacija „Plan B“ za pomoć ugroženim muzičarima

BEOGRAD – Fondacija „Plan B“ pod sloganom „Zajedno“ osnovana je u cilju pomoći muzičarima iz Srbije i regiona bivše Jugoslavije koji su se sticajem okolnosti našli u veoma teškim životnim situacijama, za vreme pandemije virusa Kovid-19, saopštila je danas direkcija Fondacije.

Idejni pokretač i osnivač Fondacije je rok gitarista i kompozitor Zoran Konević, koji živi i radi u Kanadi, a okupio je veliki broj značajnih muzičara sa ovih prostora.

Uz pomoć grupe prijatelja, afirmisanih muzičara, Konević je pokrenuo ideju o „Planu B“ pre više od godinu dana, a kako najavljuje, osnivanje i rad će pratiti izlazak singlova, a zatim albuma „Plan B“ u saradnji sa diskografskom kućom „Jugoton/Croatia Records“.

Na tom jedinstvenom albumu će učestvovati značajna imena regiona: Zvonimir Đukić Đule i Srboljub Radivojević Srba (Van Gogh), Dragi Jelić (YU grupa), Dado Topić, Vlatko Stefanovski, Dejan Cukić, Alen Islamović, Goran Šepa Gale (Kerber), Maya Sar, Tamara Todevska, Vojislav Aralica, Zoran Konević, Dragan Jovanović Krle, Predrag Bata Jakovljević, kao i pokojni Dragoljub Đuričić (1953-2021), i mnogi drugi.

“Veliki i ozbiljni humanitarni projekti zahtevaju viziju, finansijska sredstva, disciplinu, odricanje, strpljenje, fokus i timski rad. Moja vizija da formiram Plan B Fondaciju i okupim prijatelje oko sebe, sa namerom da dugoročno pomažemo profesionalnim muzičarima se nikada ne bi ostvarila bez želje, ljubavi i zajedničkog rada“, istakao je Konević.

Poznati muzičari u video poruci ističu da su složni u jednom – da pomognu kolegama kojima je pomoć zaista neophodna.

„Ovom Fondacijom želimo da se odužimo svima koji su naše trenutke svojom muzikom učinili još lepšim i srećnijim. Od samog početka su nam se pridružili mnogi, a iskreno se nadamo da će ih biti još mnogo više. Ovo je jedan divan početak. Pridruži se, zajedno možemo mnogo više”, poručili su u video poruci Dragi Jelić, Dado Topić, Zvonimir Đukić, Dejan Cukić, Alen Islamović i drugi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.