U trendu

Fondaciji „SOS Dečija sela Srbija“ poklonjeno 500 knjiga

BEOGRAD – Kompanija „Visa“ i Laguna poklonile su Fondaciji „SOS Dečja sela Srbije“ 500 dečjih knjiga iz edicije Mala Laguna, saopšteno je danas iz ove izdavačke kuće.

Knjige su uručili generalni direktor kompanije „Visa“ za jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević i v.d. direktor marketinga izdavačke kuće Laguna Vuk Lazarević.

„Svi naši timovi radeći sa decom ističu važnost podsticaja za razvoj dece, a čitanjem se edukujemo, upoznajemo svoj unutrašnji i spoljni svet, razvijamo maštu i kreativnost, i značajno doprinosimo pismenosti i lepoti izražavanja. Klasici koje smo na poklon dobili, kao i mnogo novih kvalitetnih naslova domaćih i stranih autora, sasvim sigurno će obradovati decu. Knjige ne poznaju granice, uz njih putujemo gde nas priča nosi i zbog toga je ova donacija jedinstvena“, istakla je ovom prilikom nacionalna direktorka Fondacije Vesna Marković Jokanović.

Vladimir Đorđević je istakao da je čitanje knjiga jedan od najboljih načina da deca razvijaju maštu, da se zabave, nauče nove stvari i stiču kritičko mišljenje.

„Usmerenost na lokalne zajednice je posebno važna za nas, bilo da je reč o suštinskim poslovnim aktivnostima ili filantropskim projektima, zbog čega rado podržavamo ono što Fondacija „SOS Dečija sela Srbija“ radi za decu i mlade bez roditeljskog staranja u našoj zemlji“, rekao je Đorđević.

Vuk Lazarević je dodao da je važno da deca odrastaju uz knjige od najranijih dana.

„Laguna kao najveći izdavač u ovom delu Evrope već godinama putem donacija poklanja knjige institucijama koje brinu o deci bez roditeljskog staranja i trudi se da im ulepša detinjstvo raznim slikovnicama, edukativnim izdanjima i najlepšim pričama za decu. Veoma smo srećni što će najlepše Lagunine knjige za decu stići do mališana o kojima brine organizacija ‘SOS Dečija sela Srbija’ „, izjavio je on.

Među poklonjenim knjigama našli su se i naslovi poput „Doživljaja Toma Sojera“, „Malog princa“, „Agija i Eme“ i „Hajdi“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.