U trendu

Forum posvećen onlajn učenju stranih jezika

NOVI SAD – Učenje jezika preko internet platformi, glavna je tema foruma koji će u utorak, 25. februara, biti održan u novosadskom hotelu Prezident.

Onlajn učenje stranih jezika sve je zastupljeniji vid edukacije svuda u svetu pa i u Srbiji, a za njega su posebno zainteresovane kompanije i institucije koje žele da dodatno obrazuju svoje zaposlene, ali i pojedinci koji zbog obaveza ili udaljenosti ne mogu da prisustvuju klasičnoj nastavi.

O značaju i iskustvima sa učenjem na daljinu na ovom skupu govoriće menadžeri velikih internacionalnih kompanija i IT stručnjaci.

Onlajn učenje jezika poslednjih nekoliko godina doživelo je pravi procvat širom sveta zahvaljujući stalnim strukturnim i tehnološkim unapređenjima predavanja i danas omogućava visok kvalitet nastave i pristup znanju pod uslovima koji su nezamislivi za konvencionalni način učenja.

Ovaj vid edukacije mogućava ogromne uštede u vremenu i troškovima putovanja, otvara mogućnost da se nastavi prisustvuje iz bilo kog dela sveta, od kuće, sa radnog mesta, iz hotela… što obezbeđuje i pojedincima i kompanijama veliku fleksibilnost.

Onlajn učenje jezika danas omogućava jednaku interaktivnost učenika i predavača kao i na klasičnom predavanju. Svaki čas se može snimiti i ponovo pustiti radi utvrđivanja gradiva.

Eliminišu se geografska ograničenja zbog čega je polaznicima omogućen i pristup širem krugu predavača, raznovrsnijih predavanja i učešće u radu internacionalnih grupa.

Učenje stranih jezika onlajn izuzetno je popularno u Evropi, a velike internacionalne škole poput Berlica (Berlitz) oformile su „virtuelne učionice“ koje omogućavaju efikasno savladavanje gradiva.

Učenje stranih jezika u „virtuelnim učionicama“ najrasprostranjenije je u Nemačkoj, Francuskoj, Švajcarskoj, Holandiji i Poljskoj.

U digitalne platforme za učenje jezika uključen je i veliki broj nastavnika iz Srbije koji pomažu polazicima sa svih kontinenata da savladaju neki od svetskih jezika.

Organizator foruma je vodeći svetski lanac škola stranih jezika Berlic uz podršku Nemačko-srpske privredne komore i Srpske asocijacije menadžera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar