U trendu

Gala koncert „Va, pensiero…“ na sceni Narodnog pozorišta

BEOGRAD – Gala koncert „Va, pensiero…“ biće održan 19. maja u 19:30, na sceni Narodnog pozorišta, na kom će nastupiti poznati austrijski dirigent Volfgang Šajt i mecosopran iz Bugarske Daniela Diakova, najavljeno je danas u Narodnom pozorištu.

Koncert je organizovan u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom s kojim Narodno pozorište u Beogradu neguje uspešnu saradnju, a na njemu će biti izvedena dela Verdija, Mocarta, Maskanjija, Čajkovskog, Pučinija, Bizea i Donicetija.

Direktorka Opere Jasmina Trumbetaš Petrović istakla je da je Volfgang Šajt veliki maestro impozantne karijere, koji je sam napravio izbor najboljih dela za ovaj koncert.

Po rečima ovog zaljubljenika u Beograd i srpski mentalitet, broj ljudi na sceni i u publici je prilagođen aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, i nada se da će se sva tri ansambla, hor orkestar i solisti, prikazati u najboljem svetlu i uspeti da emotivno dotaknu sve prisutne.

Direktor Austrijskog kulturnog Foruma Adrijan Fajks izrazio je zahvalnost Narodnom pozorištu za dugogodišnju saradnju i istakao važnost najavljenog koncerta, koji je, zbog epidemiološke situacije, više puta odlagan.

Upravnica Narodnog pozorišta Ivana Vujić istakla je da je Narodno pozorište i u vreme pandemije radilo u onoj meri u kojoj je to epidemiološka situacija dozvoljavala, kao i da će najavljeni kocert moći da se prati i uživo putem sajta.

Narodno pozorište je organizovalo besplatan kurs za sve mlade dirigente koje će održati maestro Šajt i ovim putem ih pozvalo na radionicu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.