U trendu

Glumac Mark Hamil iz Ratova zvezda pomaže Ukrajini potpisivanjem postera

LOS ANĐELES – Američki glumac Mark Hamil najavio je da će potpisivati postere filmova „Ratovi zvezda“ kako bi prihod od njihove prodaje išao za nabavku dronova za ukrajinsku vojsku.

„Odlučili smo da potpisujemo postere ‘Ratova zvezda’, ograničenu količinu“, rekao je glumac najpoznatiji po ulozi džedaja Luka Skajvokera u „Ratovim zvezda“ u interjvuu časopisu Politiko.

Prodaja bi trebalo da počne iduće nedelje, uoči 24. februara i prve godišnjice početka ruske vojne intervencije u Ukrajini, a Hamil je ocenio da bi posteri mogli biti „zanimljivi starstvenim kolekcionarima, posebno onima sa viškom prihoda“.

Prema njegovim rečima, još nije odlučen način prodaje postera, ali mogući su takmičenje ili aukcija za stotine ili hiljade ljudi.

Glumac koji je svoju ulogu nakon početne trilogije filmova „Ratovi zvezda“ krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih reprizirao u nastavku „Poslednjem džedaju“ (2017), rekao je da inače ne daje potpise ali je srećan to učiniti za Ukrajinu.

Nasuprot tome što su u osnovi „Ratovi zvezda“ bajka za decu, Hamil je primetio da je “gruba stvarnost onoga što se dešava u Ukrajini užasavajuća“.

Novac prikupljen od prodaje potpisanih postera bi trebalo ići za ukrajinsku platformu „United24“, u okviru koje je projekat „Vojska dronova“, čiji je Hamil postao nedavno ambasador, posle poziva predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.