U trendu

Grad imenovao Antića da Atelje ne bi ostao bez rukovodioca

BEOGRAD – Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl rekao je danas da je Grad Beograd imenovao bivšeg državnog sekretara u Ministarstvu kulture Novicu Antića za vršioca dužnosti Ateljea 212, kako to pozorište ne bi ostalo bez ovlašćenog lica posle 25. septembra.

Reagujući na navode glumca Tihomira Stanića da je preko leta i bez znanja glumaca izabran novi v.d. direktora Ateljea 212 umesto Branimira Brstine, Karl kaže da Brstini mandat ističe 25. septembra, a da Upravni odbor Ateljea 212 nije raspisao niti sproveo konkurs za izbor direktora, što je trebalo da uradi 60 dana pre isteka v.d mandata.

„Grad Beograd je jedino mogao da imenuje vršioca dužnosti direktora kako bi se izbeglo da kuća nema ovlašćeno lice posle 25. septembra“, rekao je Karl.

Karl kaže da je Branimir Brstina bio na poziciji v.d. direktora proteklih godina dana, a da je pre toga bio direktor u punom četvorogodišnjem mandatu.

„U rešenju o imenovanju gospodina Novice Antića se navodi da njegov v.d. mandat počinje da teče 26. septembra ove godine, odnosno dan nakon isteka v.d. mandata Branimira Brstine. Nadam se da će u nastupajućem periodu upravni odbor Ateljea 212 raspisati konkurs za imenovanje direktora, na koji može svako da se prijavi“, zaključio je Karl.

Stanić je jutros na televiziji N1 rekao da je gradska vlast preko leta, dok pozorište ne radi i bez znanja glumaca, odlučila da izabere novog v.d. direktora pozorišta Atelje 212.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.