U trendu

“Grafičke komunikacije” od sutra onlajn u SKC

BEOGRAD – Kolektivna izložba radova studenata Fakulteta umetnosti Univerziteta u Nišu “Grafičke komunikacije”, autorke projekta Anite Milić, biće otvorena sutra virtuelno i trajaće do 25. decembra u Srećnoj galeriji Studentskog kulturnog centra (SKC) u Beogradu.

Na onlajn izložbi su radovi devet studenata: Aleksandra Stanković, Andrijana Stanković, Helena Milošević, Kristina Đurđević, Marko Tomić, Mila Teokarević, Paulina Aleksić, Sara Popović i Teodora Nikolić.

Izložba se može pogledatiu virtuelnoj formi foto-albuma, preko Facebook stranice Comic fest-a ili samog sajta SKC-a www.skc.rs .

Na odeljenju za Primenjene umetnosti, Fakulteta umetnosti u Nišu, izučava se predmet Grafičke komunikacije koji slušaju studenti III i IV godine na osnovnim studijama i studenti master studija.

U okviru nastavnog plana tog uže stručnog predmeta oni stiču znanja i veštine iz oblasti grafičkog dizajna i kroz realizaciju zadataka afirmišu svoj talenat i angažovano kreativno razmišljanje.

Zadatak studenta kao budućeg profesionalca iz oblasti gafičkog dizajna jeste kombinovanje vizuelnih i retoričkih elemenata u jednu koherentnu smislenu celinu.

Izloženi radovi studenata treće godine, dokaz su studiozne i kompleksne aktivnosti realizovane pod mentorstvom vanredne profesorke Anite Milić i asistenta Miljane Radenković.

Na predmetu Grafičke komunikacije studenti uče o brendiranju, kako da razrade idejni koncept određenog brenda, kako se predstavlja vizuelni identitet manifestacije, što je idealno polazište za buduću praksu dizajnera u reklamnoj industriji kao rad u marketinškim agencijama prestonice.

Kreativna dela na izložbi svedoče o konstantnoj želji studenata za usavršavanjem u oblasti grafičkog dizajna i sposobnosti za rešavanje grafičkih problema u komercijalne svrhe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.