U trendu

Grbić: Potreba za pozorištem biće veća nego ikada

BEOGRAD – Gost nove epizode video serijala „Tanjug Reflektor“ bio je glumac Vladimir Grbić, koji je govorio o premijeri predstave „Feliks i Doris“ 9. decembra u beogradskom „Madlenijanumu“.

Glumac Narodnog pozorišta Subotica Grbić je rekao da romantična komedija „Feliks i Doris“ predstavlja poseban izazov pošto mu je to prva beogradska premijera u karijeri.

Grbić je podsetio da je u Beogradu dosta snimao, da je van matičnog pozorišta u Subotici radio u drugim kućama kao što su u Novom Sadu Srpsko narodno pozorište i Pozorište mladih, ali da ga je do sada „nekako Beograd zaobilazio“.

„Vi kada ste poznati u manjem gradu kao što je Subotica, a ona jeste pozorišni grad, osećate se dosta sigurno. Kada dođete u Beograd morate u prvih deset minuta predstave da dokažete publici da je sa razlogom došla da vas gleda“, istakao je Grbić.

Za Grbića je olakšavajuća okolnost što je sa rediteljkom „Feliksa i Doris“ Oliverom Đorđević radio dugi niz godina u nekoliko predstava i međusobno znaju kao ko razmišlja i šta mogu da međusobno očekuju.

Grbić je priznao da mu je partnerka iz predstave Vanja Milačić „potpuno otkrovenje“, i da je za glumca najvažnije kada ga partner prihvati, jer „onda može energija da se razmenjuje na najslobodniji mogući način“.

„Publici će biti najuzbudljivije što će svako moći da se prepozna. Tekst istražuje međuljudske odnose. Kada se upoznamo sa nekim, počnemo da se zabavljamo, trudimo se da ostavimo što bolji utisak. U prvih mesec dana ne znamo koliko je ta osoba zaista ta osoba“, ocenio je glumac.

Prema njegovim rečima, u „Feliksu i Doris“ pisca Bila Menhofa dva lika – propali, uštogljeni pisac i žena slobodnih shvatanja – „imaju sreću da u prvih pet minuta pokažu svoje najbolje i najgore osobine“.

Na kraju, Grbić je ocenio da će posle pandemije „potreba za pozorištem biti veća nego ikada“.

„Ona je to već sada. Imamo samo pola sale, trudimo se da radimo manje projekte. Pozorišna publika oseća da joj je nešto uskraćemo i mislim da će se vrlo rado vratiti u pozorište. Predstave su beg od stvarnosti, a upravo ovakvi komadi, koji nas podsećaju na ono što je najbitnije u ljudskim odnosima, su neophodni“, zaključio je glumac.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.