U trendu

Grupa „Ničim izazvan“ ima koncert 29. jula u Bitefu

BEOGRAD – Domaći pop rok rege bend “Ničim izazvan” nedavno je objavio novi singl „Bože, kako si?“, koji će biti izveden uživo 29. jula na njihovom prvom koncertu ove godine u Beogradu, na sceni kluba BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu.

Nova pesma u izdanju diskografske kuće „Midgit Unit Records“ snimana je u Vrbasu u studiju „Šamarčina“, audio produkciju je realizovao Đani Pervan u Sarajevu, dok je spot režirao frontmen benda Boris Bakalov.

“Živimo u svetu koji je poput javnog toaleta. U njemu svaki dan možemo videti dosta prljavštine i svaki dan mora da se vodi računa o higijeni“, istakao je Bakalov.

„Moramo da mislimo na one koji tek dolaze na ovaj svet, i ujedno se potrudimo da izađemo odatle čistih ruku. U suprotnom, svi ćemo skrenuti sa uma i za nama neće ostati niko da taj nered počisti,“ poručuje Boris Bakalov, lider i autor tekstova sastava „Ničim izazvan“.

Novu pesmu članovi benda su ekranizovali zabavnim i originalnim spotom, dok sama kompozicija, kao i par poslednjih singlova, odraz je godine za nama, i zato “Bože kako si?” poziva na buđenje pomalo zaboravljene empatije.

Kroz deset godina, koliko postoji bend, u njihovim pesmama mogli su se čuti razni muzički stilovi, tako da ih je uvek bilo teško žanrovski definisati i odrediti.

Oni su negde između rok, pop i rege muzike, a sa novom numerom „Bože kako si?“, kako Bakalov ističe, otišli su najdalje do sada.

„Iako je pesma nabijena energijom i oštrim zvukom, zapravo poručujemo svakom našem slušaocu da malo uspori, zastane i zapita sebe i osobu pored sebe „Kako si?“, zaključio je prvi čovek ove grupe.

Tokom pandemije bend „Ničim izazvan“ je bio veoma vredan, tako da su stvarali nove singlove i spotove u karantinu i kasnije – „Krhka, a ponosna“, „Heroj“, nedavno i „Mala pesma“.

Takođe, imali su i neke koncerte, kao što je u Letnjoj bašti rok kluba Fest u Zemunu, tokom leta 2020, a osim na pozornici BitefArtCafe na Kalemegdanu 29. jula, publika ih može gledati i dan kasnije, 30.07. na „Blues & Roll“ festivalu u Aranđelovcu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar